Kolay İK, Çalışanları İçin AI Chatbot’u Geliştirdi

KolayİK
KolayİK

Kolay veya Kolay İK, Türkiye’nin ilk bulut tabanlı personel yönetim yazılımıdır. Personel yönetimi, performans değerlendirme, bordro ve vardiya yönetimi gibi birçok İK süreçlerini tek yazılımla yönetmeyi ve verimli hale getirmeyi amaçlar. Marka yolculuğunu okumak için:

KolayİK
KolayİK

 

19 ülkede 1.800’den fazla şirket tarafından kullanılan insan kaynakları platformu Kolay İK, çalışanların fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak kendilerini daha iyi hissetmelerine katkı sunmak için Insider iş birliğiyle çalışan esenliği chatbot’u geliştirdi. ChatGPT  ile entegre çalışan ve yazışmaların WhatsApp uygulaması üzerinden yapıldığı chatbot’a, Kolay İK kullanıcısı olmayan çalışanlar da erişebiliyor.

Biliyorsunuz ki günümüz yoğun iş hayatında insanların stabil durumda kalması zorlaşabiliyor. Çalışan esenliği hem bireylerin hem de organizasyonların lehine olan önemli bir konudur. İyi bir çalışan esenliği politikası, hem çalışanların refahını artırabilir hem de organizasyonların uzun vadeli başarısına katkıda bulunabilir. Şirketleri verimlilik ve performans artışı, yüksek tutma oranları, sağlık masraflarının azalması, iş yerinde mutluluk ve memnuniyet, inovasyon ve yaratıcılık teşviki, iş gücü çeşitliliği ve katılım iş hukuku ve düzenlemelere uyum gibi birçok yönden destekler.

i 4 1 1
KolayİK

“Günümüzde insan kaynakları alanındaki en önemli konulardan birini çalışan esenliği oluşturuyor. Dünya genelinde giderek daha fazla şirket çalışanlarının refahı için çalışmalar yürütüyor. Bu şirketlerde çalışanlar da kendilerini daha değerli hissediyor. Biz de insan kaynakları alanında katma değerli çözümler üreten uygulamalarımıza bir yenisini ekleyerek çalışan esenliği chatbot’u geliştirdik. ChatGPT ile entegre çalışan chatbot sayesinde İK profesyonelleri, çalışanların esenliğini artırmak için yeni stratejiler, projeler geliştirebilir. Çalışanlar da kendilerini daha iyi hissetmek için doğrudan chatbot ile yazışabilir. Esenlik çok geniş bir alan. Gece iyi uyuyamadığı için kendini kötü hisseden bir çalışan da çalışan bağlılığını artırmak isteyen yöneticiler de yaratıcı ve faydalı fikirler edinebilir. Chatbot ile yazışmaların WhatsApp üzerinden yapılması da çalışanların tıpkı bir arkadaşlarıyla sohbet ediyormuş gibi rahat etmesini sağlıyor. Biz de bu chatbot’u yalnızca Kolay İK kullanıcılarına değil tüm çalışanların kullanımına açarak şirketlerin tamamında çalışan esenliğinin artmasına katkı sunmayı hedefledik”  Çağlar YALI

Kolay İK chatbot’unu ilk kez kullanacaklar Kolay İK web sitesindeki “yapay zeka destekli dijital asistanınız” bölümü veya kolayik.com/esenlik adresi üzerinden “Sohbete Başlayın” butonuna basmalarından sonra WhatsApp’a yönlendiriliyor. Bu işlem yalnızca bir kez yapılıyor, sonraki kullanımlarda ise Kolay İK’nın sitesine giriş yapmaya gerek kalmaksızın yazışmalar WhatsApp üzerinden yürütülüyor. Bunlara ek olarak Kolay İK kullanıcıları Kolay İK web uygulamasından da chatbot’a giriş yapabiliyor. Esenlikle ilgili yazışmak için WhatsApp listesindeki Kolay İK’ya herhangi bir yazı yazıp görüşmeyi başlatmak yeterli oluyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.