Joby Aviation ve Hava Taksileri 150 Millik Uçuş Gücüne Sahip!

Joby Aviation, eVTOL hava taksisi ile 150 millik uçuşunu tamamladı.

 

Günümüzün pil teknolojisi elektrikle uçmaya yetmiyor mu? Joby Aviation’daki mühendisler bu tez hakkında kendi görüşlerine sahipler ve 150 milin üzerinde dikey kalkış ve iniş hava taksilerinin uçuşuyla bunu  etkileyici bir şekilde kanıtladılar. 

 

 

California merkezli hava taksi üreticisi Joby Aviation, uçan taksisinin prototipi ile bu ay 150 mil eşdeğeri olan 150 kara mili uçuşunu tamamladığını duyurdu. Joby’nin baş test pilotu Justin Paines, Big Sur, California’daki Elektrikli Uçuş Üssü’nden dikey olarak havalandı, on bir uzun daire çizdi ve tekrar dikey olarak indi. Toplamda, bir saat 17 dakikalık bir uçuş süresinde 154.6 kara mili (248.75 kilometre) mesafe kat etti. Ortalama uçuş hızı bu nedenle 193.83 km / s idi. Bu, tek bir pil şarjıyla elektrikle çalışan bir uçan taksinin bilinen en uzun uçuşudur. 

Bu uçuşla ilgili ayrıca dikkat çekici olan şey, Joby’nin prototipinde havacılıkta kullanılmak üzere uyarlanmış ticari olarak satılan lityum iyon pilleri kullanmasıdır. Dahili testlerden sonra mühendisler, böyle bir uçuş için gereken spesifik enerji, dikey bir kalkış ve iniş için spesifik güç ve çevrim ömrü arasında optimal bir uzlaşma bulmak için bir 811 NMC katot ve bir grafit anot hücresi seçtiler. Joby Aviation mühendisleri, bu tip pillerin 10.000’den fazla uçuş döngüsüne dayanabileceğini laboratuvarda kanıtladılar. 

 

Pil geliştiricisi Tesla’dan geliyor 

 

 

joby aviation evtol test flight bigumigu 3 1300x680 1 1

Joby Aviation enerji sistemini geliştiren ekip, daha önce Tesla’da Pil Teknolojisi departmanına başkanlık eden Güç Aktarma ve Elektronik Başkanı Jon Wagner tarafından yönetiliyor. Uçuşla ilgili olarak, “Dört yıl önce Joby’ye geldiğim günden beri, bu uçağın enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve bugünün pil teknolojisinin sahip olabileceğine inandığımızı kanıtlamak için çok çalıştık. Doğru hücre kimyası ve tüm mühendislik ekibinin yoğun çalışmasıyla, günümüzün ticari olarak mevcut pillerinden en iyi şekilde yararlanabilen, son derece verimli bir uçak geliştirmeyi başardık.” 

 

  

Joby Aviation’ın kurucusu ve CEO’su (CEO) JoeBen Bevirt uçuştan sonra şunları söyledi: “Birçoğunun günümüzün pil teknolojisiyle imkansız olduğuna inandığı bir şeyi başardık. Böylece San Francisco ile Tahoe Gölü, Houston ve Austin veya Los Angeles ve San Diego arasında konforlu, emisyonsuz hava yolculuğunu gündelik bir gerçeklik haline getirmek için ilk adımı atmış olduk.” 

  

Joby Aviation, 2024 yılından itibaren eVTOL uçan taksileriyle ticari uçuş operasyonlarına başlamayı planlıyor. 

 

İlham Almaya Devam Edin!

Bırakın Telefonunuz Şarj Durumuna Göre Duvar Kağıdına Kendi Karar Versin!

Vid2Vid Cameo Sayesinde Görüntülü Konferans Görüşmelerinden Kaçabileceksiniz

Shine Türbinleri Rüzgar Enerjisini Her Yerde Kullanılabilir Hale Getirmeyi Hedefliyor

“Furniture For All” Kampanyasıyla IKEA Uzaylılar İçin Montaj Kılavuzu Hazırladı!

HAVAYI TEMİZLEYEN OTOMOBİL: AIRO

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.