İş Sanat Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti Sergisini Metaverse’te Açtı! 1000 NFT 24 Saatte Tükendi

İş Bankası “Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” Sergisini Metaverse’te Açtı! Biletler 1 Gün İçerisinde Tükendi.

“Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” isimli sergi, blok zinciri altyapısı kullanılarak Decentraland platformunda kullanıcılara sunulacak ve merkezi olmayan bir yapıda kurulacak. “Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” isimli sergide; Hikmet Onat, Şeref Akdik, Zeki Faik İzer, Feyhaman Duran, İbrahim Safi, İbrahim Çallı, Cevat Erkul, Hulusi Mercan, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Halil Paşa gibi usta ressamlar yer alıyor. Boyadığı yağlı boya tablolar NFT olarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

“Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” sergisinin küratörlüğünü, resim müzesinin kurucu küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstleniyor.

Ön gösterime özel 4 Nisan’a kadar sürecek olarak bilinen NFT davetiyelerin dağıtımı sadece 1 gün sürdü. Çünkü 1 günde tam 1000 NFT satıldı. Biletler 24 saatte yok sattı.

5-7 Nisan tarihleri ​​arasında üç gün sürecek olan serginin açılışı sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Ön gösterime katılabilmek için gerekli NFT davetiyeleri 4 Nisan Pazartesi gününe kadar buradan alınabiliyordu. Fakat sınırlı sayıda olan bu NFT davetiyelerin hepsi tükendi.

“Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” sergisi, NFT davetiyesi almış olanlarla gerçekleşecek olan ön gösterimin ardından 8 – 20 Nisan tarihleri arası NFT davetiye sahibi olup olmamak farketmeksizin tüm ziyaretçilere açılacak.

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan şu şekilde açıklama yaptı:

Türkiye’de dijital bankacılık, açık bankacılık alanında en iyi uygulamaları çok boyutlu olarak sunuyor, pek çok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu alandaki güçlü yetkinliklerimizi toplumsal katkı anlayışımız çerçevesinde inovatif projelerde de kullanıyoruz. Sanat Eserleri Koleksiyonumuza 9 Aralık 1940 tarihinde 1 envanter numarası ile kaydedilen Hikmet Onat’a ait ‘Peyzaj – Ortaköy’ isimli eseri geçtiğimiz aylarda NFT’ye çevirmiş ve bu alandaki çalışmalarımızı başlatmıştık. Şimdi de Bankamızın sanat ve müzecilik çalışmalarını sürdüren İş Sanat ile teknoloji ekiplerimizin işbirliğinde oluşturulan NFT sergisini Metaverse’te hayata geçiriyoruz.

“Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” sergisinin küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu ise şu cümleleri kullandı:

Tarih boyunca büyüleyici güzelliğiyle hayranlık uyandıran İstanbul’un ve bu güzelliğin zirvesi olan Boğaziçi’nden Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu’ndaki usta ressamların peşine takılıp, onların gözüyle, onların izlenimleriyle eski Boğaziçi görünümlerine bakarak, bir sanal vapurda kıyı kıyı birlikte yol alacağımız bir sergi hazırladık.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.