Iowa Eyaleti, TikTok’a Gençlere Yönelik Zararlı İçerik Sunma İddiasıyla Dava Açtı

TikTok

Iowa Başsavcısı Brenna Bird, TikTok’a yönelik ciddi suçlamalarla dolu bir dava açtı. Davada, popüler sosyal medya platformu TikTok, çocuklar ve gençler için zararlı olabilecek cinsel içerik, uyuşturucu, alkol, yoğun argo, kendine zarar verme mesajları gibi içerikleri barındırmakla itham ediliyor. Bird, TikTok’un bu tür içerikleri genç kullanıcılara sunarken ebeveynleri yanılttığını iddia ediyor.

Davanın açıklamasına göre, TikTok, Iowa’lı ebeveynlere ve çocuklara, platformundaki uyuşturucu, çıplaklık, alkol ve küfür gibi uygunsuz içeriğin az sayıda olduğunu belirtiyor. Ancak Iowa eyaleti, bu ifadeleri yalan olarak nitelendirerek TikTok’un uygulama pazarlarındaki yaş derecelendirmesinin gerçeği yansıtmadığını savundu. Apple App Store’un 12+ yaş derecelendirmesiyle uyuşmayan içeriklerin TikTok’ta yer aldığına dikkat çekildi

Davada ayrıca, TikTok’ta intihar, kendine zarar verme ve yeme bozuklukları gibi konuları içeren videoların bulunduğu belirtiliyor. Bu tür tehlikeli içerikler, sosyal medya uygulamalarının son yıllarda düzenleyiciler tarafından yoğun incelemeye alınmasına neden oluyor.Ayrıca TikTok’un yaş kısıtlamalı modunun etkisiz olduğu ve yetişkin içeriğini yeterince filtrelemediği iddia ediliyor.

TikTok

Iowa, TikTok’u şirketin kendi topluluk kuralları ve yaş derecelendirmesi göz önüne alındığında ebeveynlerin beklediği içerikle ilgili “aldatıcı, yanıltıcı, yanlış ve adil olmayan beyan ve davranışlarını” sona erdirmek için eyaletin Tüketici Sahtekarlığı Yasası kapsamında ihtiyati tedbir talebinde bulunuyor.

TikTok ise, Kısıtlı Modun herkes için uygun olmayabilecek içeriğe maruz kalmayı sınırladığını savunuyor. Ancak Iowa davası, TikTok’a karşı eyalet düzeyindeki en son hamle olarak görülüyor. Geçtiğimiz yıl Montana valisi de TikTok’u hedef almış, ancak bir yargıç, eyalet çapındaki yasağı engellemişti.

HAVELSAN’ın Yenilikçi Yapay Zeka Çözümü “MAIN GPT” Tanıtıldı” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.