//

İntel’den 5,4 milyar dolarlık iptal

İntel 5.4 milyar dolarlık satın alımdan vazgeçti

Intel geçtiğimiz sene Tower Semiconductor’u 5,4 milyar dolara satın alacağını ve hissedarlar ve düzenleyici kuruluşlardan onayların gelmesiyle 12 ay içinde satın alımın tamamlanacağını açıklamıştı. O 12 ay geçti ama satın alma olmadı, kafalarda soru işaretleri oluştu.

Intel daha büyük olsa da Tower, CMOS görüntü sensörleri ve güç yönetim parçaları gibi özel ürünlerde uzmanlığa sahip. Anlaşma, satın almayı onaylamayan Çinli yetkililer olduğu için tamamlanamadı. Son yıllarda gündeme oturan çip krizi sebebiyle artan ABD-Çin geriliminde bu tarz satın almalarda düzenleyicilerin onaylarını almada sorun oluşturuyor.

Intel, anlaşmanın bozulmasında gerekli düzenleyicilerin onaylarının zamanında alınmamasını suçladı. Intel söz verdiği gibi 12 ayda kapatamadı, Tower’a 353 milyon dolarlık fesih ücreti ödeyecek

DynamoFL, 15,1 milyon dolar yatırım aldı

Veri gizliliği üzerine çalışan DynamoFL, A serisi yatırım turunda 15,1 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirket finans, elektronik, otomotiv ve sigorta işletmeleriyle çalışıyor. Aldıkları yatırımla hem müşteri portföylerini genişleteceklerini hem de yeni pazarlara açılacaklarını duyurdular

2021 yılında kurulan şirket geliştirdiği yapay zekayla dil modellerinin hassas verileri sızdırmasının önüne geçmeye çalışıyor. Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz, dil modellerini eğitmek için çokça veri kullanılır, yapay zeka da bu veriyi baz alarak yanıt verir. Ancak veride hassas ve gizli bilgilerin olması söz konusu. Bu noktada da hem yapay zekanın veri sızdırmaması hem de kullanıcı taraftan gelen verileri gizli tutarak kullanıcı gizliliğini sağlamayı hedefliyor.

Bu konuda da kullandıkları yaklaşım da onlara destek oluyor. Federatif öğrenme adı verilen yaklaşım, veriyi bir yerde depolamadan direkt olarak kaynaktan öğrenmeyi sağlıyor. Federatif öğrenme bu noktada şirkete daha iyi veri güvenliği ve daha düşük maliyet imkanı tanıyor.

Lindus Health, 18 milyon dolar yatırım aldı

A serisi yatırım turunu yapan İngiltere merkezli şirketin yatırım turunda PayPal kurucusu Peter Thiel’da yer aldı.

2021 yılında kurulan şirket gelen yatırımı Ar-Ge çalışmalarına kullanılacağını belirtti. Lindus Health, klinik araştırmaların yürütme ve yönetim üzerine çalışan platform ve hizmet sağlayıcısıdır. Girişimin ABD, İngiltere ve Avrupa’da çeşitli hastalıklar üzerine 80’den fazla klinik araştırması var.

Klinik testler yeni tedavilerin etkisi ve güvenliği için çok kritik bir konumda. Lindus Health, çokça maliyetli ve zaman alıcı olan bu süreçleri ele alarak klinik testlerin daha hızlı, verimli ve etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamayı hedefliyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.