/

Nasdaq Borsası’nda Halka Arza Hazırlanan ARM, Apple ile Yeni Bir Anlaşmaya İmza Attı

ARM

Sektör lideri çip tasarım şirketi ARM ile Apple 2040 yılına kadar geçerli olacak bir anlaşmaya imza attı.

Geçtiğimiz günlerde Nasdaq Borsası’nda halka arza açılacağını duyuran ARM’ın paylaştığı ilk dokümanlar arasında Apple ile imzalanan anlaşmanın detaylarına rastlandı. Dokümanlara göre Apple ve ARM 2040 yılına kadar geçerli olacak çip teknolojileri paylaşma konulu bir anlaşma imzaladı. ARM tarafından paylaşılan dokümanda şu cümleler yer alıyordu:

“Apple ile aramızdaki uzun süreli iş birliğini ve Apple’ın ARM çip tasarımlarına erişimini sağlayan ortaklığımızı 2040’a kadar uzatarak uzun bir dönemi kapsayan yeni bir anlaşmaya imza attık.”

ARM

Uzun süredir iş ortağı olan ARM ve Apple’ın yaptığı anlaşmanın kapsamı hakkında ise net bir bilgi paylaşılmadı. ARM tarafından tasarlanan özelleştirilmiş çipler halihazırda Apple’ın iPhone, Mac, iPad, Apple Watch gibi ürünlerinde kullanılmakta, paylaşılan bu dokümana bakarsak bu durum 2040 yılana kadar uzatılmışa benziyor.

ARM’ın özelleştirilmiş çiplerine ilgi artıyor

Apple ile anlaşma imzaladığını duyuran ARM’a olan ilgi git gide artıyor. ARM tarafından paylaşılan halka arz dokümanlarına göre başta Intel, Nvidia, Google, Samsung, AMD gibi sektöründe lider şirketlerin ARM’dan 735 milyon dolarlık hisse almaya hazırlanıyor.

2020 yılında, Nvidia, SoftBank’tan Arm’ı satın almayı denemiş ve bu işlem için 40 milyar doları gözden çıkarmıştı. Ancak, bu satın alma girişimi, 1.5 yıl boyunca hem tekelleşme karşıtı yasaların gözetiminde hem de Birleşik Krallık, Avrupa ve ABD’deki yasama organlarının incelemesi altında kalarak sonuçsuz kalmıştı.

Meta ve LG, Apple Vision Pro’ya Karşı El Ele” içeriğimizin detaylarna buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Teknoloji İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.