Instagram Reels Nedir?

Instagram Reels Nedir?

2019 yılında açıklanan verilere göre 28,4 milyon kullanıcıya sahip olan TikTok uygulaması, farklı arayüzleri ile Instagram Reels adıyla tekrar karşımıza çıktı. Daha önce de Snapchat uygulamasının ‘’Hikayeler’’ uygulamasını alan Instagram, sosyal medyanın sevilen içeriklerini tek tek bünyesinde toplamayı hedefliyor.

Çalışma mantığı TikTok uygulaması ile aynı olan Instagram Reels, kullanıcıların 15 saniyelik videolara Instagram Müzik üzerinden ses dosyası yükleyerek içerik paylaşımı yapabilmelerine izin vermektedir. Reels uygulamaları da IGTV içerikleri gibi Instagram uygulamasının Keşfet bölümünde yer almaktadır. Bu sayede Instagram kullanıcıları, keyifli Reels videolarına tek dokunuşla erişim sağlayabilmektedirler.

Reels IOSX 3 1

Instagram Reels Özellikleri Nelerdir?

  • Instagram hikayeler bölümü için dizayn edilen efektlerin her biri, Instagram Reels videolarında da kullanılabilmektedir.
  • Arayüzde yer alan zamanlayıcı özellik sayesinde videoların paylaşılmadan önce düzenlenebilmesi sağlanmaktadır.
  • Reels uygulaması için geliştirilen Instagram Müzik, videolara istenilen ses dosyasının eklenebilmesini mümkün kılmaktadır.
  • Reels videolarına eklenen müzikler, istenilen ölçülerde kırpılabilmektedir.
  • Arayüze eklenen Zoom özelliği ile video geçiş sürelerinde de düzenlemelere izin verilmektedir.
  • Daha önceden kaydedilen veya galeride yer alan videoların düzenlenerek içerik başlığı altında paylaşılabilmesine izin verilmektedir.

Instagram Reels Nasıl Kullanılır?

Instagram Reels uygulaması, oldukça kolay bir arayüze sahiptir. Bu sayede her kesimden insanın TikTok tarzı videolar çekebilmeleri de mümkün kılınmaktadır. Instagram Reels özelliğini kullanabilmek için öncelikle Hikâye bölümüne giriş yapmalısınız. Daha sonra açılan pencerenin alt kısmında yer alan Reels bölümüne tıklamalısınız. Arayüze giriş sağladığınızda video kayıt düğmesine basarak en keyifli anlarınızı ölümsüz hale getirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Daha önceden kaydettiğiniz bir videoyu Instagram Reels uygulamasına yüklemekte oldukça basittir. Videolarınıza Instagram Müzik uygulaması üzerinden seçtiğiniz müzikleri ekleyerek paylaş butonu ile takipçilerinizin Reels videolarını görebilmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca paylaşacağınız videoyu, Reels arayüzünde düzenleyebilir veya bir bütün olarak paylaşabilirsiniz.

Instagram Reels Videoları Nerede Paylaşılır?

Imstagram hesabı gizli olmayan kişiler tarafından paylaşılan tüm Instagram Reels videoları, diğer kullanıcılar tarafından Reels ve Keşfet bölümlerinde izlenebilmektedir. Ayrıca çekilen her Reels videosu, Instagram algoritmaları tarafından ön plana çıkarılmaktadır. Bu sayede kendi Reels videolarınızı oluşturarak Keşfet bölümünde kolayca yer edinebilirsiniz. Kullanıcıların ilgisini çeken video içerikleri oluşturarak hesabınızın daha popüler bir hale gelmesini de sağlayabilirsiniz. Ek olarak keşfet üzerinde Reels videolarınızın görünmesini istemiyorsanız profilinizi gizli tutmanız gerektiğini de belirtmekte yarar var.

instagram reels 2

Ayrıca Reels videoları, Hikâye bölümünde de paylaşılabilmektedir. Takipçilerinizin anasayfalarında görünmekte olan Reels videoları, standart gönderiler gibi beğenilebilir, yorum yapılabilir ve kaydedilebilir bir haldedir. Bu sayede hikayeleriniz de bulunan Reels videoları ile sizi takip eden kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz. Ek olarak Instagram üzerinden gelir sağlayan bireyler için Reels videoları ile alışveriş trafiğinde artış sağlanabilmesi de mümkündür.

Instagram Reels Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Instagram Reels uygulaması, TikTok uygulamasına rakip olabilecek düzeyde bir algoritmaya sahiptir. Instagram şirketi tarafından özelliğin daha aktif bir hal alabilmesi için Reels içerikleri ön plana çıkarılmaya başlanmıştır. Bu sayede Instagram Reels üzerinden video içerik paylaşımı yapan üyeler, daha çok etkileşim almaya ve Keşfet bölümünde hatırı sayılır bir yer edinerek hit oranlarını arttırmaya başlamışlardır. Hal böyle olunca sosyal medya içerikleri ile popüler olma kaygısı taşımakta olan kişi ve kurumlar için Instagram Reels uygulaması inanılmaz avantajlı bir konuma gelmiştir.

TikTok uygulamasında popüler olan kullanıcıların da git gide Instagram Reels platformuna geçiş yapmaları, Reels uygulamasının kullanım oranlarını arttırmış ve etkileşim oranlarında yüzde yüzlük bir yükselme sağlanmıştır. 15 saniyelik videolara eğlenceli müzikler ekleyebilmenizi sağlayan Instagram Reels uygulaması, sosyal medya içerisinde inanılmaz hızlı şekilde fenomen hale gelebilmenizi mümkün kılmaktadır.

2021 Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Startup Nedir?

2021’DE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.