Türkiye’nin Yazılım Alanındaki İlk Unicorn’u 121 Milyon Dolar ile Insider Oldu

2023’ün En Çok Yatırım Alan Girişimleri

Yerli girişim Insider, Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk unicorn’u oldu.

Türkiye’nin Yazılım Alanındaki İlk Unicorn’u 121 Milyon Dolar ile Insider Oldu

Singapur merkezli şirket , Katar’ın Egemen Servet Fonu (Qatars Sovereign Wealth Fund) liderliğindeki çıktığı Seri D turunda ; Sequoia India, 212, Riverwood Capital, Wamda Capital ve Endeavor Catalyst‘ten 121 milyon dolar yatırım aldı. Bunun sonucunda 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket , Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk unicorn’u oldu. Bu haberi ise globalde Deal Street Asia ilk olarak yayınlandı.

Daha önce Türkiye’den ; Trendyol , getir , Hepsiburada , Peak gibi şirketler unicorn seviyesine ulaşmıştı. Kendi alanı için ilk olan Insider ise , en son Temmuz 2020’de 32 Milyon dolarlık yatırım almıştı. Yenilikçi karar ve uygulamalarla bulunduğu yere gelen şirket sıklıkla gündemde  kendinden bahsettiriyor. Yenilikçi kararlar demişken , şirket yakın zamanda hisse sahibi çalışanlar için nakit çıkışı hakkı sağladığını duyurmuştu. Ayrıca 4 sene üst üste Türkiye’nin en başarılı start-up’ı seçilen Insider , Dünya’da kadın bir CEO’su olan ilk yazılım şirketi.

Türkiye’nin Yazılım Alanındaki İlk Unicorn’u 121 Milyon Dolar ile Insider Oldu

Yaklaşık 9 yıl önce kurulan Insider şu anda ; Singapore Airlines, Virgin, Uniqlo, Nestle, Nissan, Samsung, Lenovo, Puma, Media Markt, IKEA, Allianz, Santander, Dominos, Avon ve CNN gibi şirketlerin bulunduğu 25 ülkede 1100’dan fazla partner ile çalışmakta.

25 farklı ülkede hiçbir ayrım gözetmeksizin birbirine bağlı bir topluluk oluşturan Insider’ın , Türkiye ve Globade 500’den fazla çalışanı bulunmakta.

Kararları ve başarılarıyla sürekli olarak gündeme gelen Insider’ın gelecekteki yeni haberlerini yine bildiriyor ve tartışıyor olacağız , bilgiyle kalın.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.