İnsan Teriyle Çalışabilen Pillerle Giyilebilir Teknolojiye Farklı Bir Bakış Açısı

İnsan Teriyle Çalışabilen Pillerle Giyilebilir Teknolojiye Farklı Bir Bakış Açısı

Giyilebilir teknolojik ürünlerin artması ve farklılaşmasıyla birlikte birçok alternatif ortaya çıkıyor. Bu alternatiflerin en ilginçlerinden biri de insan teriyle çalışabilen pillerden üretilebilecek olan aksesuarlar.

 

Nanyang Teknoloji Üniversitesi’nden 3 araştırmacı insan teriyle çalışabilen pil geliştirmeyi başardı. Piller görüntü olarak aşina olduğumuz diğer pillere pek benzemiyor ve tasarım olarak bir aksesuara entegre edilebilecek kadar yatay ve ince bir tasarıma sahipler. Pilin boyutu yeşilken, boyutu ise 2 cm x 2 cm. Pillerin toksik kimyasallar içermediği iddia ediliyor ve bu yönüyle de, çok daha sürdürülebilir ve daha çevreci bir yaklaşım fırsatı sunuyor.

 

Araştırmacıların test ettiğine göre pili bileğine takan ve bisiklet süren bir kişi, yarım saatte 4,2 V’luk bir voltaj ve 3,9 mW’lık çıkış gücü üretebiliyor. Ek olarak giyilebilir teknoloji cihazlarına yapıştırılabilecek olan piller, Bluetooth aracılığıyla verileri akıllı cihazına aktarabiliyor. Pilin çalışma mantığı daha detaylı merak eden takipçilerimiz için NTU tarafından yüklenen “NTU Singapore scientists invent sweat-powered battery for wearable tech” başlığıyla yüklenen video:

NTU Malzeme Bilimi ve Mühendisliği’den  Araştırma Görevlisi ve çalışmanın ilk yazarı olan Dr Lyu Jian : “Geleneksel piller her zamankinden daha ucuz ve daha yaygın, ancak genellikle sürdürülemez malzemeler kullanılarak inşa ediliyorlar. çevreye zararlıdır. Ayrıca, bozulan bir pilin insan derisine zehirli sıvılar dökebileceği giyilebilir cihazlarda da potansiyel olarak zararlıdırlar. Cihazımız, bu zehirli maddeleri tamamen ortadan kaldırmak için gerçek bir fırsat sağlayabilir.” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini belirtti.

Pil performansının diğer faktörlerden nasıl etkileneceğiyle ve sonuçlarıyla ilgili araştırmalar devam ediyor.

 

İlham Almaya Devam Edin 🙂

Adidas’tan Kadınlara Özel Reklam Havuzu

WALTY, Bitkileri Sulayan Akıllı Saksı

İKEA YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİP SATMAYA BAŞLIYOR

ROBOT KÖPEK SAHİPLENMEK İSTER MİSİNİZ?

Ohmie: Portakal Kabuklarından Yapılmış Geri Dönüştürülebilir Lamba

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.