/

Inospark Açık İnovasyon Program Finalinde toplam 300 Bin TL Nakit Ödül Sahiplerini Buldu!

Inospark

Siber güvenlik, finans ve hukuk teknolojileri odak alanlarında 32 yaratıcı iş fikri, proje ve girişimin yer aldığı, TÜBİTAK Marmara Teknokent, Sabancı Üniversitesi Inovent, AKBANK LAB ve Kavlak Avukatlık Bürosu ortaklığında düzenlenen “Inospark Cybersecurity & Fintech & Legaltech” programının 24 Aralık’taki finalinde 300.000 TL nakit ödül sahiplerini buldu.

500’e yakın başvuru arasından seçilen 80 katılımcının 32 girişim fikri üzerinde çalıştığı Inospark, 23 ve 24 Aralık 2023 hafta sonunda Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü, SUCool Kuluçka Merkezi’nde, aralıksız kamp şeklinde yürütüldü.

Program, katılımcılara “İnovasyona Giriş”, “Yalın Girişim Metodu” ve “Etkili Sunum Yapma” eğitimlerinin yanı sıra, çeşitli sektörlerden gelen 20 mentorun da parçası olduğu bir destek mekanizması sundu. Yoğun çalışmaların sonunda finale kalan 12 ekip jüri karşısında iş fikirlerini anlattı.

Inospark egitim scaled 1

Sabancı Üniversitesi Inovent Genel Müdürü ve Sabancı Üniversitesi İnovasyon, Girişimcilik İnisiyatifi Direktörü Ziya Alpay, ASELSAN Akademi Direktörü ve Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman AKYOL, AKBANK İnovasyon Merkezi Müdürü Selim Yüksel, Kavlak Avukatlık Bürosu Kurucu Ortağı Avukat Fırat Kavlak, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sabancı Üniversitesi İnovasyon, Girişimcilik ve Endüstri İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Toker’in jüri olarak yer aldığı final etkinliğinde ödül sıralaması aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

  • Birincilik Ödülü, 100 Bin TL: LLAST (LLM bazlı kaynak kod analizi aracı) – Orçun Çetin (Cybersecurity Startup)
  • İkincilik Ödülü, 70 Bin TL: ARS3 (Gerçek zamanlı, özelleştirilebilir güvenlik tarayıcısı) – Malik Malkawi  (Cybersecurity Startup)
  • Üçüncülük Ödülü, 50 Bin TL: Sigmalar (Tokenizasyon esaslı gerçek sanat eseri kitlesel fonlama aracı) – Alperen Turan (Fintech Fikir)
  • Dördüncülük Ödülü, 40 Bin TL: Gale Force (İçerik üreticileri için AI tabanlı akıllı algoritma ile hukuki rapor oluşturma aracı) – Şimal Özdinçer (Legaltech Fikir)
  • Beşincilik Ödülü, 25 Bin TL: Fingame (Stock back ile harcarken yatırım yapma oyunlaştırma aracı) – Dilek Taşhanlı (Fintech Fikir)
  • Altıncılık Ödülü, 15 Bin TL: Kibele (Tarım sektöründe yeni mikro yatırımları mümkün kılan çevrimiçi kitle fonlama platformu.) – Kadir Burak Tandoğan,  Ecenur Göktaş (Fintech Fikir)

Inospark; Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişimine önemli katkılar sağlayan bir açık inovasyon program serisi olarak 2024 yılında açacağı yeni programlar duyuracak, arasında sanat, eğitim, iklim ve enerji teknolojileri gibi farklı dikeylerdeki yenilikçi fikirleri hayata geçirmek amacıyla faaliyetlerine devam edecek.

*Bültenden Düzenlenmiştir*

İstanbul Yapay Zeka Zirvesi Gerçekleşti!” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.