/////

Yerli Girişim Ingosa, 1.5 Milyon $ Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

Ingosa

Yapay zeka teknolojisiyle, markaların bilinirliğini artırma üzerine kurduğu teknolojik altyapı çözümleri geliştiren AdTech teknolojisi şirketi yerli girişim Ingosa, Arya Girişim Sermayesi Yatırım Fonu‘ndan 1.5 Milyon $ değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında, Arya Melek Yatırım Ağı’ndaki katılımcılarla birlikte, Doğuş Yeni Girişimler, Aegean Ventures, Ahu Serter, Münteha Adalı, Ayça Atmaca ve Meltem Aydın’da yer aldı.

Diyalog temelli yapay zeka çözümleri ile, sektörün dijital pazarlamaya yönelik ezberlerini bozmayı başaran, Workup Girişimcilik Programı ve Arya Yatırım Hazırlık Programı mezunu yerli girişim Ingosa, tohum öncesi yatırım finansman turunda 1.5 milyon $ değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım tutuna katılan yatırımcılar; Arya Kadın Yatırım Platformuyla birlikte, “Girişim Sermayesinin Genç ve Dinamik Aktörü” misyonuyla Türkiye’de Dünya genelinde uygulanan başarılı risk-gelir modellerinin uygulanmasını amaç edinen Maxis ile Türkiye İş Bankası iş birliğiyle  kurulan Arya GSYF ile,  Doğuş Yeni Girişimler, Aegean Ventures ile birlikte Arya Melek Yatırım Ağı’ndan Ahu Serter, Meltem Aydın, Münteha Adalı ve Ayça Atmaca da melek yatırımcı olarak yatırım turunda yer aldı.

Markaların dijital pazarlama teknolojilerine yönelik altyapı hizmeti sağlayıcısı olarak sektörde yer alan yerli girişim Ingosa, 2022 yılında, Dürin Akturk, Gökçe Duman ve Muammer Okumuş tarafından, 2022’de kuruldu. Kurmuş olduğu yapay zeka sisteminde diyalog temelli pazarlama stratejisini temel alan girişimin sunmuş olduğu bu teknolojiyle, geleneksel bannerlara kıyasla 10 kat daha yüksek görünürlük sağlayarak marka bilinirliğinin tüketici tarafından deneyimlenmesini ve satın alma davranışlarının daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Yerli AdTech girişiminin müşterileri arasında, Audi’den Wolkswagen’e, BMV’den Audi’ye, Mediamarkt’tan Citroen’e kadar birçok markayla birlikte, Samsung ile Grundig gibi teknoloji markalarının yanında, Publicis Groupe ile WPP, SEM ve OMD gibi dijital medya ajansları da yer almakta.

Reklam teknolojilerine yönelik inovasyonel çözümlerini daha da geliştirerek, alanında küresel lider konumuna çıkarak, global gücünü perçinlemek isteyen Ingosa’nın aldığı yatırımı, üzerine çalıştığı reklam araçlarının erişilebilirliğini artırarak etki alanını genişletmeyi ve müşterilerin diyalog bazlı panelle birlikte reklamlar oluşturabileceği yeni platformu tüm dünyanın kullanımına sunmak için kullanması bekleniyor.

Anons edilen yatırım turunun ardından, önümüzdeki orta ve uzun vadeye yönelik hedef ve misyonlarını ekosistemle paylaşan, Ingosa Kurucu Ortağı Gökçe Duman, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yatırımcılarımızın Ingosa’nın misyonuna ve potansiyeline göstermiş olduğu güven bizi heyecanlandırıyor. Bu finansman, reklam teknolojisi endüstrisini kişiselleştirilmiş ve etkileşimli dijital reklamcılıkta yeni bir çağa taşıma hedeflerimizi daha hızlı gerçekleştirmemize yardımcı olacak”

Duman ayrıca değerlendirmesinin geri kalanında, Ingosa ile birlikte markalar ile tüketiciler arasındaki “çerez” duvarını kaldırarak, aradaki ilişkinin kendileri tarafından yeniden tanımlandığını ve reklam deneyiminin kişiselleştirilmesiyle birlikte, “veri odaklı reklam” yaklaşımını sürdürmeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

*Google’ın Sürdürülebilirlik alanında tanıtımını yaptığı teknolojik araçlara yönelik ayrıntılara buradan erişebilirsiniz.  

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.