/

İngilizce Öğrenebileceğiniz 7 Ücretsiz Uygulama ve Web Sitesi

Girişimcilik ekosistemi küresel bir ekosistem olması sebebiyle girişimcilerin ve yatırımcıların dünyadaki gelişmeleri, yeni haberleri ve yeni teknolojileri  kaçırmaması ve ekosistemdeki küresel oyuncularla rahat iletişim kurabilmesi için İngilizce adeta bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu yazımızda İngilizce öğrenebileceğiniz platformları sizler için derledik keyifli okumalar 🙂

  1. Language Learning With Netflix

Netflix, pandemiyle birlikte günlük hayatımızın büyük bir kısmında bize eşlik ediyor. Netflix’te hem eğlenceli zaman geçirip hem de yabancı diliniz geliştirmek istiyorsanız “Language Learning With Netflix” eklentisi tam size göre. Bu eklentiyle birlikte diziye istediğiniz dilde altyazı ekleyebilir; kelimelerin anlamlarını ve telaffuzlarını öğrenebilirsiniz.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/language-learning-with-ne/hoombieeljmmljlkjmnheibnpciblicm

  1. BBC Learning English

Siteye ücretsiz bir şekilde üye olduktan sonra seviye tespit sınava girebilir ders videolarinı izleyebilir ve gelişiminizi takip edebilirsiniz.

Link: https://www.bbc.co.uk/learningenglish/

  1. Duolingo

Dünya çapında dil eğitiminde büyük bir tanınırlığa sahip olan Duolingo’nun aylık 25 milyon aktif kullanıcısı vardır. Duolingo’da bulunan 19 dili ücretsiz olarak eğlenceli ve oyunlaştırılmış bir şekilde kalıcı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Takıldığınız yerlerde uygulama içerisinde soru sorabilir ya da sorulmuş ve cevaplanmış sorular arasından cevabınızı bulabilirsiniz.

Link: https://tr.duolingo.com/

  1. Voscreen

“Film, dizi, çizgi film, belgesel gibi yayınlardan kısa kısa İngilizce diyalogların videoları yayınlayarak, sistemi kullanan kullanıcıların videolarda geçmekte olan diyalogları dinlemesini ve de daha sonra İngilizce diyaloglara cevap vermek yolu ile kişilere İngilizce öğretmeyi amaçlamaktadır.”[1] Bu uygulamayla birlikte grammer bilginizi ve telaffuz yeteneklerinizi geliştirebilir ayrıca günlük hayatta karşılaşabileceğiniz diyaloglara karşı önceden hazırlık yapabilirsiniz.

Link: https://www.voscreen.com/

  1. Membrise

Membrise’le birlikte eğlenerek kelime ezberi yapabilirsiniz. Membrise ayrıca sıkıcı dil öğretme metodlarının terk edildiği, eğlenerek öğretmeyi ve ezber yapmanızı sağlayan ayrıca ana dillerini konuşan yerli konuşmacılardan oluşan video içerikleriyle, içeriklerini sürekli olarak zenginleştirmektedir.

Link: https://www.memrise.com/tr/

  1. Busuu

Dil öğrenmeye yardımcı olmak için kurulmuş sosyal dil öğrenme platformudur. Busuu’daki kurslarla dil öğrenirken Busuu topluluğundaki diğer insanlarla da iletişime geçerek sosyalleşebilir yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

Link: https://www.busuu.com/tr

  1. Babbel

“Yukarıdaki servislere nazaran biraz daha profesyonel bir servis. Dil bilginizin seviyesine göre sizleri bir topluluğun içine alıyor ve orada dilinizi geliştirmeye başlıyorsunuz.

Dilbilgisi, kelime bilgisi, farklı telaffuz seçenekleri ile ilerleyen eğitimlerin dilinize çok fazla şey katacağını söyleyebiliriz.”[2]

Link: https://uk.babbel.com/

Umarım bahsettiğimiz uygulamalar sizlerin dil gelişimi için faydalı olur.

Siz de öğrenciyseniz ve maddi desteğe ihtiyacınız varsa öğrencilerin burs bulmasını kolaylaştıran Uçurtma Projesi hakkındaki yazımı okuyabilirsiniz.

Keyifli okumalar 🙂

https://www.internhaber.com/2126-2/

[1] Milliyet, Duolingo Nedir? Nasıl Kullanılır?, https://www.milliyet.com.tr/teknoloji/duolingo-nedir-nasil-kullanilir-2094796 Erişim(29.12.2020)

[2] Onedio, Yeni Bir Dil Öğrenmek İsteyenlere Yardımcı Olmayı Bekleyen 9 Web Sitesi, https://onedio.com/haber/yabanci-dil-ogretim-yontemleri-543879 Erişim(29.12.2020)

 

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.