/

Hypercasual Oyun Geliştiricisi Olan Hoody, İlk Yatırımını Aldı!

Hypercasual oyun stüdyosu olan Hoody, ilk yatırımını erken aşama oyun girişimcisi olan WePlay Ventures’dan aldı. Aynı zamanda 1.8 milyon TL değerlemeye ulaşan Hoody Studios, aldığı tohum yatırım ile ekiplerini genişletmeyi hedefliyor.

3 genç girişimci ve oyun geliştirici tarafından kurulan Hoody Studios, ilk yatırımını WePlay Ventures’dan aldı. Aldıkları bu tohum yatırım ile ekiplerini 4 kat büyütmeyi hedefleyen Hoody Studios, önemli hypercasual oyun stüdyoları arasına girmeyi hedefliyor. Aynı zamanda popüler oyunlar geliştirmeyi amaçlayan Hoody Studios, tüm bunlar için ekip büyütmeyi hedefliyor.

Ayrıca, Hoody Studios ekibi Kadir Has Üniversitesi bünyesinde eğitimler sunuyor. Bu oyun geliştirme eğitimlerini tamamlayan ve başarılı olan kişilere ise staj imkanı ve çalışma imkanı sunarak Hoody Studios ailesine katılma şansı sunuyorlar. Bu oyun geliştirme eğitim programları ile hem yetenekli kişileri keşfedip eğitim sunuyorlar, hem de ekiplerini büyütme fırsatı yakalıyorlar. Bu strateji ile birçok yetenekli oyun geliştiriciyi bünyesine katmayı amaçlamış Hoody Studios, 1 yıl içerisinde ekibini tam 4 kat büyütmüş olmayı amaçlıyor.

Hoody Studios Ekip Büyütmeyi Hedefliyor

Hoody Studios girişimcisi ve kurucu ortaklarından olan Mert Berk Kumaş, aldıkları tohum yatırım ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “ Hypercasual her gün gelişen ve değişen bir oyun türü. Bu alandaki önde gelen oyun stüdyolarına da baktığımızda bu değişime en hızlı adapte olanların başarılı olduğunu görüyoruz. Kadir Has Üniversitesi bünyesinde oyun geliştirme alanında vermiş olduğumuz eğitimler sonucunda başarılı olan ve hayatlarına oyun geliştiricisi olarak devam etmek isteyen kişilere temas ediyor olmamız bizim en güçlü kasımız. Bu sayede hem ekibimizi sürekli olarak genişleterek bu türdeki önemli oyun stüdyolarından biri olmayı hem de oyun sektörüne yeni geliştiriciler kazandırmayı hedefliyoruz. Bu yolda WePlay Ventures’ın desteğini aldığımız için çok mutluyuz.”

Erken aşama oyun girişimcisi olan Weplay Venture Yönetici ortağı olan Bora Koçyiğit ise, şu sözleri ile yatırımı değerlendirdi ve Hoody Studios’a olan güvenlerini dile getirdi: “WePlay olarak 2021 yılına hızlı bir giriş yaparak ilk yatırımımızı Hoody Studios’a gerçekleştirdik. Genç arkadaşlara yürekten inanıyoruz. Kısa sürede hypercasual türünün önemli oyun stüdyolarından biri olacaklarını ve oyun sektörü için de önemli işler yapacaklarını düşüyoruz. 2021 yılında yatırımlarımıza ve girişimleri desteklemeye devam edeceğiz.”

WePlay Ventures hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer yatırım haberlerimiz için;

Fitness Uygulaması Keep, 360 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

BukyTalk İlk Yatırımını Aldı!

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.