TARIM TEKNOLOJİSİ GİRİŞİMİ HEXTECH GREEN 1,7 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

Bilge Akgün’nün kurduğu hidroponik olmayan topraksız tarım yöntemi ile formüle ettiği Planting Mix’de güneş ışığı olmadan çok az su ile yılın 12 ayı sağlıklı bitkisel üretim yapan Hextech Green, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından, 1.7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Tarım teknolojileri üzerinde çalışan bir girişim olarak ön plana çıkan Hextech Green şehirlilerin ev ve iş yerlerinde : biyo çözünür, toprak yerine geçen (topraksız tarım) katı bitki yetiştirme ortamını kullanarak yaz mevsiminde; balkonlarında ve bahçelerindeki açık alanlarda, kışın; bitki yetiştiren akıllı tarım makinelerimizi kullanarak mutfaklarında, çevre kirliliği yaratmadan , kendi sağlıklı sebze ve meyvelerini üretmelerini ve çevre dostu akıllı yeşil binaların yaygınlaşmasını amaçlıyor.

he 1 1

Kimyasal kirli gıdalar, iklim değişikliği, açlık, çiftçinin fidesini üretememesi ve tüketicinin ne yediğini bilmemesi problemlerinin çözümüne odaklanarak yola çıkan Hextech Green Makine, geliştirdiği teknoloji ve ürettiği ürünlerle dış ortam koşullarından etkilenmeden, yapay zeka destekli makineleriyle kimyasal kirliliği olmayan gıdalar üretirken, çiftçinin risksiz para kazanmasını, tüketicinin de ev ve işyerlerinde hobi tarımı yaparak temiz gıdaya erişebilmesini sağlıyor.

Hextech Green, Bilge Akgün tarafından kurulan 15 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 4,5 yıllık geliştirme sürecinin ardından Hobi Tarımı için 6, profesyoneller için ise 7 farklı ürün geliştiren Hextech Green bu ürünleri piyasa sunuyor.

2

Dünyada 2023’de 40,25 milyar dolar olacağı öngörülen iç mekan yetiştiriciliği tarım teknolojisi pazarından 62,80 milyon dolar ile % 0,16 pay almayı hedeflediklerini belirten Hextech Green Makine Kurucusu Bilge Akgün “Hedef pazarımız, Türkiye’de kırsal alanda tarlalarda ve seralarda sebze yetiştiren 2,5 milyon çiftçi ve hobi tarımı ürünleri için 15.milyon hane. Dış pazarda ise iklimi ve toprak yapısı tarımı kısıtlayan olumsuz koşullara sahip ve organik bilinci gelişmiş tüm ülkeler olası müşterilerimizdir. Aldığımız yatırım ile teknolojiyi ve mesleki tecrübelerimizi kullanarak birkaç yıl içerisinde global bir marka olmayı hedefliyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

TARIM TEKNOLOJİLERİNİN GELECEĞİ

2017 yılında yapılan “Akıllı Tarım Piyasa Araştırması”na göre, 2015 yılında 13,7 milyar dolar olan dünya akıllı tarım pazarının değerinin 2020 yılında, 26,8 milyar dolara yükselmesi beklenmektedir. Pazarın, 5 yıl içerisinde 2 kat değerlenmesi, akıllı tarım uygulamalarının 2030 yılına kadar tarım sektörünü en fazla etkileyecek faktör olacağını göstermektedir.

5f7242e5982a3c3775eaa9e8 dikey2 min 3

2017 -2022 arasında tarımsal teknolojiler ve akıllı tarım uygulamalarının küresel ölçekte pazar payının 9,58 milyar dolardan 23,14 miyar dolara çıkması beklenmektedir. CEMA (Avrupa Tarım Makineleri Birliği) “Tarım 4.0: Tarımın Geleceği” Raporu’nda ise, Avrupa’da yıllık cirosu 26 milyar avro olan, 450 farklı tarım makinesi üreten 4.500 üretici olduğu ve bu sektörde 135.000 kişinin istihdam edildiği belirtilmektedir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

HARİKA İÇERİKLERİMİZİ OKUMAYA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ :)))

Otomobil Firması Arrival, Uber’e Elektrikli Araçlar Üretecek!

Numilk Home ile Evinizde Bitkisel Süt Yapın!

Elon Musk’ın Dogecoin Hayalleri Yıkıldı

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.