Hekimlerin İletişim ve Profesyonel Bilgi Paylaşım Platformu Medklik, Teknolojik Altyapısını B4YO Capital’den Aldığı Yatırımla Daha da Büyütüyor

İnovasyon sağlık sektörü için yaşamsal bir öneme sahip. Sağlık sektöründeki teknolojik ilerlemeler de insan hayatı ve yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor. Mesleki deneyimin, bilgi paylaşımının ve meslektaş dayanışmasının en inovatif örneklerinden biri olan ve 4 yıl önce Hippocrapp adıyla kurulan profesyonel hekim iletişim platformu; marka ismini Medklik olarak güncellediğini duyurdu.

 

 

Mevcut haliyle 24 bin hekimin aktif kullanımıyla büyüyen bir ekosisteme sahip Medklik platformu, B4YO Capital’den aldığı yatırım ile teknolojik altyapısını aldığı yatırımla daha da büyütüyor.

 

İçinde binlerce farklı vaka bilgisinin bulunduğu uygulama; pandemi sürecinde de hekimlerin etkin kullanımları sayesinde salgın ile ilgili güncel bilgileri hekimlerin birbirleri ile paylaşmasına imkân sağlayarak ve adeta bir bilgi havuzu olarak, hekimler için ne kadar kritik bir uygulama olduğunu da göstermiş oldu.

 

 

Sadece Hekimler Kayıt Olabiliyor!

 

2. 1

Sadece tıp ve diş hekimlerinin ve tıp öğrencilerinin onaylanarak üye olabildiği Medklik platformu; hekimler arasında konsültasyon ve iletişimi sağlamak, doğru bilgi ve görüş sunacak profesyonel bir ortam oluşturmak, rutin vakaların eğitimsel paylaşılması, yardım gerektiren ya da özellikli vakaların hızlı bir şekilde çözülmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

 

Hippocrates’in “Primum non nocere” yani “Önce zarar verme” felsefesini yaşatmak amacıyla, inovasyon çağında hekimlikle ilgili profesyonel bir paylaşım ve iletişim platformunun olması; hekimlerin özellikle karar veremedikleri vakalarda (teşhis ya da tedavisinde zorlanılan durumlarda) kendi meslektaşlarının yurtdışında dahi olsa fikrini alma ve tecrübesinden yararlanabilme imkanı tanıyor.

 

Medklik uygulamasında hekimler; tüm hekimlik branşlarının altında vakalarını yazı, fotoğraf ve video kullanarak diğer meslektaşlarına profesyonel dosya formatında rahatlıkla sunabiliyor, istediği yardım ve görüşleri alabiliyorlar.

 

 

 

Branş ve Konulara Özel Topluluklar Oluşturulabiliyor

Hekimlerin ihtiyaç duyabilecekleri pek çok özellik uygulama için yer alıyor. Bunlardan bazıları;

  • Dosya formatında sınırsız vaka oluşturma (Arşivleme, paylaşma, konsültasyon)
  • Hekimler arası takip, mesajlaşma, bağlantı kurma ve topluluk oluşturma
  • Ön tanı, son tanı ve etiket üzerinden vaka arama
  • Kongre, tıp eğitimleri ve medikal gündem takip etme
  • Hekimlere özel duyuru ve kampanyalar görebilme
  • Acil vaka paylaşma
  • Ödüllü vaka tanı yarışmalarına katılabilme

Uygulama içinde fikir lideri hekimler tarafından oluşturulan; Kardiyolojik Paylaşımlar Topluluğu,  Aile Hekimliği Topluluğu, Alerji İmmünoloji Topluluğu gibi kapalı gruplarda bilgi ve deneyim paylaşımları aktif olarak yapılmakta.

 

 

 

Hekimlere Özel Webinar’lar Medklik Uygulaması Üzerinden Yapılıyor

4. 2

Branş bazında ya da tüm Medklik üyesi hekimlerin katılabileceği, interaktif Webinar’lar, Medklik uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Tıbbi tedavi konulu paylaşımlar kadar; “Hekim Gözünden Fotoğrafçılık”, “Medikal İllüstrasyon” gibi sosyal oturumlardan da uygulama içindeki hekimler yararlanabiliyor. Uygulama içinde merak edilen konu ve gündeme ilişkin anket çalışmaları da hekimler tarafından tercih ediliyor.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Loggle: Yeni Nesil BT Envanter Varlık Yönetimi Aracı

Elon Musk Sonunda Sessizliğini Bozdu

GelecektekiSen, Lise 9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerini TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu’na davet ediyor.

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

TİİBÖT Tarafından 3-4 Temmuz Tarihleri Arasında Düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Zirvesine Davetlisiniz!

DOGECOIN EN KÖTÜ ZAMANLARINI YAŞARKEN ELON MUSK’TAN CEVAP YOK

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.