13 Soruda Ali Aygün ve hali.net

Değerli okurlarımız bu röportajımızda sizleri Ali Aygün ve değerli girişimi hali.net ile bir araya getiriyoruz.  Girişimcilik ekosistemini daha yakından tanırken girişimcilik dünyasına dair ipuçları da bulabileceğiniz bu yazımızla baş başa bırakıyoruz sizleri .

Keyifli okumalar…

1-Girişim Haberleri ailesi olarak sizi yakından takip etsek de daha iyi tanımak isteriz ki, bu başarılı iş hayatının temellerini anlayabilelim. Bize ve okurlarımıza biraz kendinizden bahseder misiniz?

 

1980 yılında İstanbul’da doğdum.
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldum.
2000’li yılların başından itibaren e-ticaret, yazılım sektöründe faaliyet gösterdim.
2000’e yakın firmayı e-ticaretle tanıştırarak yıllarca e-ticaret yazılımı firmalarında görev aldım.
Halen hali.net ‘in kurucu ortağıyım.

 

 

2-Her hikayenin içinde ilham barındırdığına inanıyoruz. Hikayenizin bizlere ilham kaynağı olması için girişimcilik hikayenizin nasıl başladığını  ve hali.net fikrinin nasıl hayata geçtiğini  bir de sizden dinlemek istiyoruz.

Hali.net , uzun zamandır Halı sektöründe faaliyet gösteren Şark Halı’nın ortağı arkadaşım Ahmet Akkaya ile geliştirdiğimiz bir projemiz.

 

 

3-Yeni bir iş kurarken ekibimizi doğru seçmenin öneminden sıkça bahsedilir. Kurduğumuz ekibin iş planımıza da inanması beklenir. Siz ekibinizi kurarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Sizce ideal bir ekip nasıl olmalıdır?

Ekibi kurarken en önemlisi ekip arkadaşlarımızın öğrenmeye açık, meraklı ve istekli olmaları.

 

4-Rol model kabul edilen birçok başarılı insanın hayatında uyguladığı günlük rutinleri vardır. Peki sizin de hayatınızda başarılı olmak için uyguladığınız “rutinleriniz” var mı?

 

E-ticaret’e dair güncel yayınları tüm dünyadan takip etmek diyebilirim mesleki anlamda en önemli rutin.

 

 

5-Sizi daha yakından tanıyabilmek için; böyle önemli bir noktaya gelip başarılı olmanızı kadar sağlayan en önemli özelliğiniz, güçlü yönünüz sizce nedir? Kendinizde zayıf bulduğunuz yönler nelerdir?

Kendi adıma güçlü yönümü tarif etmem gerekirse “çalışkan olmam”

Eskiden hemen evet derdim şimdi ise demiyorum, bu yönümü geliştirdim diyebilirim.

 

 

6-Çok başarılı bir girişimci olarak yolculuğunuzun en başından şu zamanki sürece kadar sizi en çok ne motive etti? Girişimcilik sizin için ne ifade ediyor?

Hergün yeni birşeyler öğrenmek girişimcilik serüvenimde çok önemli rol oynuyor diyebilirim.

 

7- Büyük başarılar elde etmiş biri olarak girişiminiz için ya da iş hayatınız için “dönüm noktası” olarak adlandırdığınız bir anınız var mı?

Hali.net ‘i dönüm noktası sayabilirim.

 

 

8-Büyük başarılar elde ederek adından sıkça söz ettiren biri olarak yolun başındayken neler düşündüğünüzü neler hedeflediğinizi merak ediyoruz. Kariyerinizi nasıl planladığınızdan bahsedebilir misiniz? Girişim Haberleri ailesi olarak size çok yakından takip etsek de bu süreci bir de sizden dinlemek istiyoruz.

94 yılında rahmetli babam bilgisayar almıştı, o zamandan başladı diyebilirim, internet,internet teknolojileri benim hobim, hobisini işe çevirmiş mutlu insanlardan biriyim. Kariyer planlamasını keyif aldığım iş üzerine gelişti diyebilirim, yaptığım şeyi hiç iş olarak görmedim aslında.

 

 

9- Başarılar kadar başarısızlıkların da hayatımız da büyük bir yeri oluyor. Hayatınız boyunca iş hayatınızda hiç pes edip vazgeçtiğiniz oldu mu? Varsa hayatınızda en zorlandığınız anı, bu krizden nasıl çıktığınızı anlatabilir misiniz?

Başarısızlıklarım elbet çok oldu ama hiçbir zaman pes etmedim.

 

 

10-Şimdiden başarılarıyla adından sıkça söz ettiren biri olsanız da biz gelecek planlarınızı ve kariyer hedeflerinizi de oldukça merak ediyoruz. Biraz bunlardan bahseder misiniz?

Hayalimdeki gelecekte, farklı kategorilerde faaliyet gösteren e-ticaret sitelerinin sahibi olmak var.

 

 

11- Ticaretin elektronik ortamda yapılmasına imkan sağlayan e-Commerce, ülkemizde bilinen adıyla e-ticaret, konusunda uzun yıllar deneyimi olan biri olarak bu konudaki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Kendini bu alanda geliştirmek isteyen okurlarımıza ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

 

E-ticaret , her geçen gün artarak büyüyor bunu 20 yıldır işin içinde olan biri olarak söyleyebilirim.

Bence her insan yapmak istediği iş ne olursa olsun ticaret yapmalı, alıp satmalı, insanların parasının nasıl alınabileceğini tecrübe etmeli.

Bu şekilde birbirimizi daha iyi anlayan bir toplum oluruz kanaatindeyim.

e-ticaret, ticaretin başka bir formu yoksa ticaret 10.000 yıldır aynı.

 

 

12- Oldukça renkli bir web sitesine sahip hali.net’in kurucusu olarak müşterilerinize ne gibi hizmetler veriyorsunuz? Sizi piyasadaki rakiplerinizden ayıran yönleriniz nelerdir?

Halıyı odanda gör uygulamamız ile müşterilerimiz mağazalara gitmeden telefonundan veya bilgisayarından istedikleri halıyı odalarında görebilirler.
% 3 para puan veriyoruz tüm müşterilerimize, trendyol bile 2 veriyor 😃
Kendi koleksiyonumuzu satıyoruz daha çok.

 

 

13-Son olarak, girişimci olmak isteyen gençlere ve girişimcilik dünyasını yakından takip eden okurlarımıza verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Tavsiye olarak kimsenin kendilerine yardımcı olmayacağını, kimseden birşeyler beklememeleri gerektiğini, daha ortaokul ve lise öğrencisiyken bile çalışmalarını ve hayata önce başlamalarını söyleyebilirim. Çok çalışkan ve dürüst olurlarsa her zaman kazanacaklar.

İnternet devasa bir bilgi kaynağı, istedikleri bilgiye ulaşabileceklerinden dolayı sürekli araştırmalarını tavsiye edebilirim.
Bugün stanford’dan bile online ders alabiliyorsunuz. Bu çok büyük bir nimet ve çok iyi değerlendirsinler.

 

Hali.net kurucusu Ali Aygün’ün Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

hali.net Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Röportajlarımız

13 Soruda Urbanite Venture ve Arzu Tekir 

13 Soruda Musa Can Arslan ve ParkMentor

13 Soruda Mustafa Çalışkan ve Proje Gezgini

13 Soruda Çiğdem Sezer ve Çiğdem Sezer Akademi

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.