Dronla Yangınları Erkenden Tespit Edip Söndürebilen Guardian Technologies

Bir ağaç onlarca yıl içinde büyür, ancak bir yangın onu birkaç dakika içinde yok edebilir. Orman yangınları, ani tahribat meydana getiren ve çoğu zaman kontrol edilmesi zor olan doğal afetler arasındadır. Bu nedenle orman yangınlarını ve doğal kaynaklara, mülklere ve hatta bazen insan yaşamına verdiği zararı önlemek hepimiz için bir önceliktir.

Önümüzdeki on yıllar için de risk araştırmaları, orman yangını riskinin dünya çapında artacağını öngörüyor. Guardian Technologies adlı bir start-up   bu sorunu üstlendi ve en son teknolojilerin yardımıyla orman yangınlarını  başlamadan durdurmak  için bir sistem geliştirdi.

 

Orman yangınlarında her saniye önemlidir; erken teşhis hayat kurtarabilir ve daha büyük hasarı önleyebilir. Yangından korunma girişimi Guardian Technologies’in kurucuları olan iki mucit Jack-Leonard Bolz-Mendel ve Stanislav Malorodov da bunun farkına vardılar. Yangınları tespit etmek ve söndürmek için yapay zekayı kullanabilen bir sistem geliştirdiler ve şimdi bu robotu bir drone’a bağladılar.

 

“Geçtiğimiz birkaç yıldaki uzman bilgi birikimimiz ve tecrübemiz sayesinde, yangın kaynaklarını yüksek hassasiyetle algılamak için kendi teknolojimizi geliştirdik. Bu tür bir sistem henüz piyasada yok. Geleneksel olarak termal görüntüleme kameraları kullanılıyor, ancak yok. İstediğimiz 180 derecelik kayıtları alma yeteneğine sahibiz. Drone artık algılamayı her zamankinden daha hızlı ve kolay hale getirecek, “diye açıklıyor Guardian Technologies Makine Mühendisi ve CEO Jack Bolz-Mendel.

 

 

Drone, ormanlık alanlarda devriye geziyor ve yeni kamera teknolojisi ve yapay zeka sayesinde en küçük yangınları bile algılayabiliyor. Kontrol, mekanik, pompalar ve söndürme maddesi kapları gibi gerekli tüm bileşenler entegre edildiğinden bunlar sistem tarafından anında ve hedefli bir şekilde kullanılabilir. Büyük bir yangın durumunda, drone ayrıca alarmı çalabilir ve hızlı bir şekilde takviye çağırabilir.

 

Erken tespit, Guardian Technologies GmbH sistemini diğerlerinden ayırır, sonuçta bir yangında her saniye önemlidir. Bir yangın ne kadar ilerlemişse, neden olduğu hasar ve söndürmek için gereken çaba o kadar büyük olur. Guardian Technologies Yazılım Mühendisi ve CEO Stanislav Malorodov, drone ve hassas teknolojinin yıkıcı felaketleri erken bir aşamada önlemeyi mümkün kıldığını söylüyor.

 

Böyle bir sistem hepimiz için çok önemlidir ve yangından korunma pazarında yeni yaklaşımlar için rotayı belirler. Artan orman yangınları eğilimiyle başa çıkmak için buna ihtiyaç duyulacaktır.

orman yangınları

 

İlham Almaya Devam Edin!

Joby Aviation ve Hava Taksileri 150 Millik Uçuş Gücüne Sahip!

SensoRy AI, 14 Yaşındaki Gencin Orman Yangınlarını Önceden Tespit Sistemi

Bırakın Telefonunuz Şarj Durumuna Göre Duvar Kağıdına Kendi Karar Versin!

Vid2Vid Cameo Sayesinde Görüntülü Konferans Görüşmelerinden Kaçabileceksiniz

Shine Türbinleri Rüzgar Enerjisini Her Yerde Kullanılabilir Hale Getirmeyi Hedefliyor

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.