/

OpenAI, Yapay Zeka Sohbet Robotları İçeren GPT Store’u Kullanıma Sundu!

GPT Store

OpenAI, kullanıcıların kendi geliştirdikleri yapay zeka destekli sohbet robotlarını sergileyebilecekleri ve paylaşabilecekleri yeni platformu GPT Store’u resmi olarak kullanıma sundu. Uzun bir bekleyişin ardından hayata geçirilen bu platform, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın DevDay geliştirici konferansında duyurduğu Builder projesinin bir ürünü olarak tanıtıldı.

GPT Store, kullanıcılara, herhangi bir kodlama bilgisi veya teknik beceri gerektirmeden, çeşitli kullanım alanlarına göre özelleştirilmiş yapay zeka sohbet robotlarını listeleyebilme imkanı tanıyor. OpenAI, şu anda 3 milyondan fazla yapay zeka ürününün geliştirildiğini ve GPT Store’un ChatGPT Plus, Team ve Enterprise ücretli abonelik modellerine kayıtlı kullanıcılar tarafından erişilebileceğini açıkladı.

Platform, ilk etapta en yararlı ve etkili olarak değerlendirilen yapay zeka sohbet robotlarını öne çıkaracak. OpenAI, kullanıcılar tarafından geliştirilen özel yapay zeka sohbet robotlarından kazanç elde etme imkanı sağlayacak bir programı yılın ilk çeyreğinde başlatmayı hedefliyor. Yapılan açıklamalara göre bu program, başlangıçta ABD’deki geliştiricilere açık olacak ve ödeme kriterleri GPT’lerin etkileşim oranlarına göre belirlenecek.

GPT Store

GPT Store’da şimdiden yer alan bazı öne çıkan GPT’ler arasında AllTrails‘in kişiselleştirilmiş parkur önerileri, Consensus‘un 200 milyon akademik makaleden sonuçları arayıp sentezlemesi, Khan Academy‘nin kod öğretmeni ve Canva‘nın içerik tasarım aracı bulunuyor.

OpenAI, GPT Store’daki özel GPT’lerin marka yönergelerine ve kullanım politikalarına uygunluğunu sağlamak için bir analiz sistemi oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, kullanıcıların zararlı olarak değerlendirdikleri GPT’leri bildirmelerine imkan tanınacak.

OpenAI’ın bu yenilikçi adımı, yapay zeka tabanlı sohbet robotları alanında kullanıcıların katılımını ve etkileşimini artırarak, geliştiriciler için yeni gelir kapıları açmayı hedefliyor. GPT Store’un gelişimi ve kullanıcıların bu platformdan elde edeceği kazançlar hakkında detaylı bilgiler önümüzdeki günlerde OpenAI tarafından duyurulacak.

Sizler için hazırladığımız “Sunum Yapmak için Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YapayZeka İçeriklerimiz İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.