Google 2024’te Podcast Uygulamasını Kapatıyor

13 Mart Çarşamba Neler Oldu? 📢

Google podcast uygulamsı olan Google Podcasts uygulumasını 2024 yılında kapatma kararı verdi. Google, ABD’deki podcast kullanıcıların yüzde 23’ünün en sık tercih ettiği uygulamanın YouTube olduğunu belirtti.

Google 2024'te Podcast Uygulamasını Kapatıyor

Şirket bu kararının temel amacının bu uygulamadaki insanları YouTube Music’e yönlendirmek olduğunu belirtiyor. Google zaten bu yılın Ağustos ayında YouTube Music’in ABD’de podcast desteği sunacağını ve yıl sonuna kadarda tüm dünyada bu özelliğin aktif edileceğini açıklamıştı. Google podcast sunucularına kendi RSS beslemelerini YouTube’a yüklemelerine izin verecek bir özellik eklemeyi planlıyor. Bu sayede podcasterlar daha geniş kitlelere ulaşabilecek.

Untitled 3 1

Ayrıca şirket, YouTube Music platformunda podcasti daha fazla geliştirmek için daha fazla yatırım yapmayı ve keşif, topluluk etkileşimi ve sesli ile video podcastler arasında geçiş yapmayı da aktif edecek. Bu da YouTube Music’in podcast içeriğini daha kaliteli ve cazip hale getirecek. Rakip şirketler eçen yıl dünya genelinde yaratıcılara video podcast desteği sunarak ve podcast yaratıcılarına soru-cevap oturumları ve anketler gibi topluluk odaklı özellikler ekleyerek platformlarını büyütmüştü.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.