Girişimler İçin Marketing Rehberi -1 Girişimler İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Yeni işinizi kurdunuz, sosyal medyada görünürlüğünüzü arttırmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak istiyorsunuz. Dijital pazarlama teknikleri sizi dijitalde ileriye taşıyan yegâne şey. Ama dijital pazarlama geniş ve karmaşık bir dünyadır. Eğer bilgi sahibi değilseniz kolayca bu dünyada kaybolabilir ve nihayetinde hem emeğinizi hem de paranızı boşa harcamış olursunuz. Dijital pazarlamayı doğru bir şekilde yaparsanız, iş modelinizi büyütebilir ve başarılı olabilirsiniz.

İki bölümden oluşacak ‘Girişimler için dijital pazarlama rehberi’ ile gerekli olan bilgileri öğrenerek dijital dünyada daha başarılı olabilirsiniz. Bu yazımızda marka ve marka bilinirliği oluşturma ve içerik pazarlama hakkında konuşacağız. Devam yazımızda dijital pazarlamanın en önemli konuları olan e-mail pazarlama, Google ve Facebook reklamları ve SEO hakkında konuşacağız.

 

pazarlama

Marka ve Web Sitesi Oluşturma

Bir logo, markanızın kimliğini temsil eder ve her yerde kullanılacaktır, bu nedenle hikayenizi anlatan bir logo bulmanız gerekir. Çok sanatsal bir şey olması gerekmiyor ancak işinizi diğerlerinden ayırması ve akılda kalıcı olması gerekir.

Bir sonraki adım, web sitesini oluşturmak. Bir web sitesine sahip olmak önemlidir.

  • Web sitenizi oluştururken şunlara dikkat edin:

Ana sayfanızı tasarlarken ekstra özenli olun: Ana sayfanız ne yaptığınızı, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı ve ürün veya hizmetlerinizin insanların bir sorunu çözmesine nasıl yardımcı olabileceğini açıkça açıklamalıdır.

Başarılarınızdan, müşteri memnuniyetinden, hedeflerinizden ve misyonunuzdan bahsedebilirsiniz ancak daha önemli olan, potansiyel müşterilerinize nasıl yardımcı olabileceğinizi açıklamalısınız. Sitenizde hakkımızda sayfası, bir iletişim sayfası, gizlilik gibi sayfaların olması gerekir.

Hız ve mobil uyumluluk: Sitenizin hızlı ve mobil dostu olması çok önemlidir. Eğer siteniz beş saniye içinde yüklenmezse kullanıcıların sitenizi terk etmesi olasıdır. Bu yüzden sitenizin hızlı olduğunu ve düzenli şekilde hızı kontrol etmeyi unutmayın. Bunun dışında kullanımı kolay ve profesyonel görünen bir tasarım ve yerleşim düzeni seçmelisiniz.

Sosyal medya platformlarında hesaplarınızı açın: Paylaşımlar yaparak takipçi sayınızı artırmaya çalışın. Reklam vererek de bu sayıyı arttırabilirsiniz. ( Reklamları diğer yazımızda anlatacağız) Çok takipçinizin olması müşterinin gözünde daha güvenilir görünmenizi sağlar.

İşletmenizi hedef kitlesine bağlamak ve onları istediğiniz eylemleri yapmaya teşvik etmek için pazarlama kanallarını kullanacaksınız. Ancak tanımadığınız bir kitleye pazarlama yapamazsınız. Bu yüzden ideal müşteri kitlenizi iyi tanımanız gerekiyor. Örneğin, hedef müşterileriniz 20-30 yaş arası kişilerse, Instagram ve YouTube müşerilerinize ulaşmak için harika platformlar. Öte yandan, üst düzey yöneticileri hedefliyorsanız, LinkedIn’de Instagram’dan daha fazla şansınız olur. Aşağıdaki soruları cevapladığınızda ideal müşterileriniz hakkındaki detayları bileceksiniz ve bu detaylar ile reklam çalışmalarınızı yapacaksınız.

Müşterilerinizin meslekleri, kazandıkları para, nerede yaşadıkları, problemleri ve bu problemleri çözmek için ne aradıkları cevaplamanız gereken başlıca sorulardan. Bu ayrıntılara sahip olduğunuzda, işletmeniz için sonuç vermesi muhtemel pazarlama kanallarına odaklanabilirsiniz.

Artık bu noktada sosyal medya sayfalarınızın aktif olduğundan emin olmanız gerekiyor. Web sitenizi ziyaret eden insanların Facebook ve Instagram sayfanızı da ziyaret etmesi muhtemel. Bu yüzden tüm sosyal ağlarınızı güncel tutmanız gerekiyor. Gönderilerinizi çok tanıtım amaçlı yapmayın. Kullanıcılar başarılarınızı değil, ürünlerinizi satın almaktan veya hizmetlerinizi kullanmaktan nasıl fayda sağlayabileceklerini önemser.

İçerik Pazarlama

İçerik pazarlaması, ilgili içeriği önceden tanımlanmış bir çevrimiçi kitleye oluşturma, yayınlama ve tanıtma sürecidir.

  1. Araştırma: Açıklayıcı makaleler mi yoksa video içeriği mi hedef kitleniz için daha alakalı? Bu, daha derine inme ve ne tür içeriğin işinizi tanıtmanıza ve aynı zamanda insanların ihtiyaçlarını çözmenize yardımcı olacağını anlamaya çalışma aşamasıdır.
  2. Planlama: Yapılacakları ve beklentileri planlama.
  3. Üretme: Arama motorları için optimize, ilgi çekici ve SEO dostu içerik üretmek.
  4. Paylaşma: İçeriği belirlenen platformlarda paylaşma.
  5. Analiz: Elde edilen sonuçları inceleyerek sürekli gelişime açık olmak.

 

Girişimler için pazarlama rehberinin ilk yazısını burada noktalıyoruz. Devam yazısı için bizleri takip etmeyi unutmayın.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GirişimPedia Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.