/

GİRİŞİMCİLERİN MUTLAKA OKUMASI GEREKEN 8 KİTAP

Girişimcilerin mutlaka okuması gereken 8 kitap yazımızda, girişimciyseniz, girişimci adayı iseniz ya da girişimcilikle ilgileniyorsanız, hangi sektörden olursanız olun, sizler için mutlaka okumanız gereken 8 kitap önerisi düzenledik. Yöneticilikten finans konularına, girişimcilik ve başarı hikayelerinden işletme konularına kadar geniş çaplı bu listenin hayatınızda fark yaratmasını diliyorum.

Girişimcilerin Mutlaka Okuması Gereken 8 Kitap

1-) GİRİŞİMCİNİN ELKİTABI (HARVARD BUSINESS REVIEW)

Girişimciliği gerçekten anlamınız için birçok makaleden ve iş dünyasından gerçek örneklerle donatılmış bir kitap. Nasıl girişimci olacağınızdan tutun, girişiminizi nasıl büyütebileceğinize kadar detaylı bir şekilde anlatılmış. Ayrıca girişimcilik yolunuzda, muhtemelen karşılaşacağınız sorunları gözler önüne seriyor. Kısacası, girişimcilerin başucu kitabı olarak nitelendirebileceğiniz bir kitap.

2-) LİDERİN ELKİTABI (Ron Ashkenas & Brook Manville\Harvard Business Review)

Olaya biraz daha akademik ve teorik yaklaşmak isteyenlerin mutlaka okuması gereken bu kitap, genel hatlarıyla 6 ana bölümden oluşuyor. İlk kısım liderin ne olduğunu, yönetici ve lider arasındaki farkları anlatıyor. İkinci kısımda ise, nasıl strateji geliştirebileceğinizi anlıyorsunuz. Üçüncü ve dördüncü kısım, nasıl liderlik edeceğinizle ve nelere odaklanmanız gerektiğinin anlatıldığı bölüm. Beşinci kısım ise inovasyonun sizin ve işletmeniz için önemini anlatıyor. Son kısım ise, kendine liderlik etmek ve kendini tanımak. Eğer girişimci olma yolunuzda iyi bir lider olmak istiyorsanız, bu kitabı incelemenizi tavsiye ederim

3-) NETFLIX-BU İŞ ASLA TUTMAZ (MARC RANDOLPH)

Netflix kurucu ve ilk CEO’su tarafından yazılan bu kitap, Netflix’in kuruluşunu anlatıyor. Açılıştan 15 ay öncesinden başlayarak Netflix fikrinin nasıl bulunduğuna ve evrimleştiğine şahit oluyoruz. Randolph, Netflix kurulurken hatta kurulduktan sonra bile, herkesin bu yolda ne kadar fedakarlık yaptığının altını çiziyor, hatta kendisinin bile. (Randolph, çok doğru bir zamanda CEO koltuğunu Reed Hasting’e bırakmıştı. Eğer aksi bir durum olsaydı, şu an Netflix var olmayabilirdi.) Asla pes etmemeniz gerektiğini öğreneceksiniz, “bu iş asla tutmaz!” deseler bile!

4-) KENDİ KENDİNE MBA (JOSH KAUFMAN)

Yazarın en iddialı kitapların biri olan Kendi Kendine MBA, iş dünyasını öğrenmek için işletme okumanız gerekmediğine dikkat çekmek için yazılmış bir kitap. İşletme okumak için yeterli vaktiniz ya da enerjiniz olmayabilir fakat bu kendi kendinizi eğitemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Hem kendinizi hem de iş fikirlerinizi geliştirmek istiyorsanız, okunacaklar listesinde ilk sıralarda yer alması gereken bir kitap.

5-) SİL BAŞTAN (David Heinemeier Hansson & Jason Fried)

Herkes girişimler ve girişimcilik hakkında bir şeyler konuşur, herhangi bir kitaptan girişimcilik hakkında birçok bilgi öğrenebilirsiniz. Peki, bu kitabın farkı ne? Öncelikle, girişimcilikle ilgili tüm bilgileri bir arada ve düzenli bir şekilde bulabileceksiniz. İkincisi ise, bu kitabı bitirdiğinizde girişimcilik ile ilgili birçok doğru bilinen yanlışlar olduğunu keşfedeceksiniz.

6-) OUTLIERS-BAZI İNSANLAR NEDEN DAHA BAŞARILI OLUR? (MALCOLM GLADWELL)

Başarıya nasıl ulaşılır? Başarılı olmak için yapmanız gerekenler nelerdir? Başarının belli bir yöntemi ya da yöntemleri var mıdır? Siz de yıllarca bu sorulara cevap aramış bireyseniz, tüm cevapları bu kitapta bulabilirsiniz. Yazar, başarıya ulaşmanız için yapmanız gerekenleri sade ve yalın bir dille açıklamış. Bu kitap sayesinde, örnekler ile neden bazı insanların daha başarılı olduğunu anlayacak ve kendinize dersler çıkaracaksınız.

7-) YALIN YENİ GİRİŞİM (Eric Ries)

Girişimci olmanın bir yönetimi var mıdır? Girişimci nasıl olunur?  Girişimciliğin şans işi olmadığına inanan, aldığı risklerden yöntemler üreten Eric Ries, aslında bizlere kendi deneyimlerini sunuyor. Küçük bir girişimden, milyon dolarlık şirkete dönüşmenin hikayesi… Bir girişimcinin kendi deneyimlerden yola çıkarak anlattığı bu kitap ile nasıl başarabileceğinizi öğreneceksiniz. Unutmayın, girişimcilik rastgele zar atmak değildir; başarmayı öğrenmek gerek!

8) BÜYÜK DEĞİŞİMLER ÇAĞINDA YÖNETİM(PETER F.DRUCKER)

Bir yönetim bilimci olan Peter F. Drucker tarafından yazılan bu kitap, iyi bir yönetici olmak isteyen her girişimcinin kütüphanesinde bulunması gereken kitaplar arasında. Kitabın ilk kısmı, yönetim ve teorilerle ilgili. İşletme teorileri, aile şirketinin yönetimi, şebekeler toplumunda yönetim ve birçok yönetim konuları açık ve sade bir şekilde ifade edilmiştir. Kitap sadece yönetim kısmıyla değil, ekonomi kısmıyla da ön plana çıkıyor. Dünya ekonomisinden ticaret derslerini ve yeni pazar arayışlarını bir öğretim görevlisi ve yönetim bilimci gözünden görebiliyoruz. Dahası, bilgi çağında yaşıyoruz ve sen genç girişimci bilgiyi anlamak ve uygulamak zorundasın. Girişiminde iyi bir yönetici olmak istiyorsan , bu kitabı önerilenler listene ekleyebilirsin.

Aynı zamanda başarı ve ilham konulu film önerisi sunduğumuz yazıya buradan ulaşabilirsiniz: BAŞARI VE İLHAM KONULU 10 FİLM

Mobil Oyun Girişimi Gnarly Game Studio, 5 Milyon TL Değerindeki İlk Yatırımı WePlay Ventures’tan Aldı.

13 Soruda Earnado ve Barış Korkmaz

Matching Puzzle Oyunu Onnect 6 Milyon Dolara Yerli Oyun Yayıncısı Rollic Tarafından Satın Alındı

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.