Girişim Ekosisteminde Neler Oluyor? 28 Temmuz 2022

28 Temmuz 2022 Gününden herkese merhabalar, bu yazımızda girişim ekosisteminde neler olduğundan sizlere bahsedeceğiz.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve BinBin

İstanbul’da yaşayanlar için ulaşım çoğu zaman sorun olabiliyor. Bu sebeb ile scooter kiralama pazarı gün geçtikçe yeni oyuncular kazanıyor ve ulaşım sorununa çözüm olmak için çalışıyorlar.

Kullanıcılar çevrelerinde olan scooterları kiralayıp, yine uygun olan yerlere bırakabiliyorlar fakat bu süreçte kaldırımlarda veya sokaklarda park sorunu yaşayabiliyoruz.

28 temmuz 2022
28 temmuz 2022

BinBin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu soruna bir çözüm ürettiler. Scooterların park sorununu için, park yerleri oluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak ise Kadıköy ilçesini seçti.

İlk etap için alınan karara göre Kadıköy içinde elektrikli scooter kullanımın yoğun olduğu bölgelerde 52 adet park alanı oluşturulacak.

Türkiye’nin en büyük astroloji aplikasyonu olmayı hedefleyen, market place ve AI yapısını bünyesinde bulunduracak olan astroloji platformu Heralogy; Murat Aksu ve Okan Beygo’nun sahibi olduğu TURKTICARET.Net ile kurucu ortaklık yaparak 650 bin dolarlık yatırım aldı.

  • Octopus, APY Ventures liderliğinde 750 bin dolar yatırım aldı!

APY Ventures‘ın liderlik ettiği turda Smart Signage platformu Octopus, 750 bin dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu tura ayrıca Aktif Ventures Mindvest Fonu, Finberg ve TechOne VC katıldı.

Geçtiğimiz yıl mart ayında ilk yatırımını alan Octopus kısa süre sonra Londra ofisini açtı. Geçtiğimiz günlerde ise 750 bin dolar yatırım aldılar. Perakende sektörü için geliştdikleri AL modülü ile rakiplerinden ayrılan Octopus, bu yatırım ile beraber hem ürün hem de ekiplerini hızla geliştirmek istediklerini sonrasında ise global müşterilerini arttırmak istediklerini söylediler.

 

  • Yancep’in Mobil Uygulaması Çıktı!
    28 temmuz 2022

Kişiye özel hazırlanmış portföylerde birikimi yatırıma dönüştürmeyi sağlayan Yancep, artık tüm mobil marketlerde! Nitelikli yatırımcının aldığı özel portföy hizmetini dijitalleştirerek küçük yatırımcıya sunan Yancep, yatırım yapmak isteyen bireyler için yatırım sürecini kolaylaştırıyor. Bireylerin herhangi bir finansal bilgiye veya analize ihtiyaç duymadan hedeflerine ve risk tercihlerine göre modellenmiş portföylere yatırım yapabildiği bir birikim ve yatırım yapabilmesini sağlıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.