/

Giant Ventures 250 Milyon Topladı!

Giant Ventures

İngiltere merkezli VC Giant Ventures, 100 milyon dolarlık bir tohum fonu ve 150 milyon dolarlık iklim odaklı bir büyüme fonu arasında bölünecek 250 milyon dolarlık bir fon oluşturuyor. Eski kurucuları tarafından yönetilen firma, BMW ve The Nature Conservancy gibi önemli LP’lerle Avrupa ve ABD’deki startup yatırımlarını hızlandırmayı hedefliyor.

Transatlantik yatırım geçmişine sahip Birleşik Krallık merkezli bir risk sermayesi şirketi olan Giant Ventures, 100 milyon dolarlık bir önceki fonunun ardından toplam 250 milyon dolarlık iki yeni fon daha başlatmaya hazırlanıyor. Firma iklim, sağlık ve amaç odaklı girişimlere odaklanıyor.

Giant Ventures

Yeni fonlar, erken aşama şirketler için 100 milyon dolarlık bir tohum fonu ve Seri B şirketlerini hedefleyen 150 milyon dolarlık iklim odaklı bir büyüme fonundan oluşuyor. Giant Ventures, Calm ve Agreena gibi önemli girişimler de dahil olmak üzere halihazırda 10 yatırım yaptı. Eski kuruculardan oluşan liderlik, VC’lerin %92’sinin startup deneyiminden mahrum olduğu bir Avrupa ekosistemindeki özgün pozisyonunu vurguluyor.

Londra, Kopenhag, Stockholm, New York ve Kaliforniya’daki ekipleriyle tamamen transatlantik olan Giant Ventures, sermayenin yarısını İngiltere de dahil olmak üzere Avrupalı şirketlere, diğer yarısını da ABD’li şirketlere dağıtmayı hedefliyor. Eski BP CEO’su Lord Browne gibi danışma kurulu üyeleri ve BMW ve The Nature Conservancy gibi LP’lerle birlikte bu haber, özellikle özel yatırımın eksik olduğu Birleşik Krallık’ta zorlu bir ekonomik ortamda oldukça önemli. Startup yatırımlarını artırmaya yönelik son çabalara rağmen, Avrupa’daki risk sermayesi ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğundan ve Omers ve Coatue gibi Kuzey Amerikalı yatırımcılar faaliyetlerini azalttığından, bu etkinin gerçekleşmesi zaman alabilir.

Owner.com 33 Milyon Yatırım Aldı!” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.