GelecektekiSen Geleceğin İşleri’ne Hazırlık Yaz Okulu 24 Temmuz’da Başladı!

Şirketler ve toplulukları için işin geleceği ve yetkinlikleri konusunda rehber olan GelecektekiSen, Lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu ile geleceğe hazırlamaya başladı. Okul 24 Temmuz’da start aldı ve 26 Ağustos’a kadar devam edecek.

 

 

Edirne’den Hatay’a, Manisa’dan Kahramanmaraş’a; Anadolu, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilimler, İmam Hatip ve kendi ekoluna sahip Özel Liseler’den, disiplin ve kültürleri farklı 110 eğitim kurumundan, yüzlerce ilgi alanına sahip 110 lise öğrencisi, TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu’nda buluştu. Geleceğin İşlerine Hazırlık sınıflarının ilk dersi 24 Temmuz Cumartesi saat 12.00’de başladı.

 

inci abay

GelecektekiSen Kurucusu İnci Abay Cansabuncu, liselilerin üniversite ve bölüm seçme maratonunda sıkışmışlıklarını da ortadan kaldırmalarına destek olacak şekilde, teknoloji kültürünün değişen kariyer yolculuklarının farkına varmalarını sağladıklarını belirterek, “TalentsForFuture High School, İşin Geleceği’ne hazırlığı liselerden başlattığımız özel müfredatı ve dijital iş geliştirme kamplarını kapsıyor. Bir yanda kendini keşfetme bir yanda da meslek ve alan seçimine odaklanan liselilerin; teknoloji kültüründeki iş yapma yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan beceri geliştirme programıdır. Program, teknoloji kültürünün teknik becerileri, bilişsel ve ince becerileri ile dijital dünyada iş yapma yeteneğini kuvvetlendiren deneyimsel öğrenme alanları ve proje geliştirme kampları ile birlikte çalıştırılır. Okulumuz, liselileri geleceğin işlerine hazırlar, belirsizlik ve süreç yönetimi konusunda öğrencilere ve ailelere sosyal destek sağlar, ailelerin de dijital dünyanın becerileri ve bakış açısı konusundaki eksikliklerini kapatacak eğitimleri içerir.” dedi.

 

 

Cansabuncu ayrıca, “Hazırlandığımız yarını, yarınlarımızın ekonomik, toplumsal ve sosyal sorumlu hayatını dizayn etmek için yeni bir bilinç ve yeni yetenekler gerektiriyor. Bu teknolojiden de öte, işten de öte bir sorumluluk ve bakış açısına da işaret ediyor.” şeklinde de görüşlerini dile getirdi.

 

GelecektekiSen, TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu müfredatı, temel teknoloji bilimlerini kapsayan ve dijital iş geliştirme becerileri sağlayan eğitimleri kapsıyor. Yapay Zeka Teknolojileri, Veri Bilimi Uygulamaları, Blockchain dünyası ve Kuantum Teknolojilerine Giriş gibi eğitimlerin yanı sıra, okuldaki Siber Güvenlik  eğitimleri, ağ bilgisi temelli müfredatıyla globaldeki en gelişmiş eğitim kaynaklarından biri olan Cisco Networking Akademi’lerinden biri olarak GelecektekiSen’in açtığı sınıflardan karşılanıyor. Liseliler ayrıca, eleştirel düşünme, öğrenmeyi öğrenme, ağ etkisi yaratma gibi beceriler kazanırken, çevik proje yönetimi metodlarıyla sıfırdan bir projeyi işe dönüştürecek deneyimsel öğrenme akışının içinden geçiyorlar.

 

 

 

gorsel 1

Teknoloji kültürünün önde gelen oyuncuları olan Cisco, BtcTurk, Adesso Turkey, Sipay, Infina Yazılım gibi şirketlerin iş ortaklığı ile hayata geçen programda, GelecektekiSen’in Yaz Okulu öğrencileri, program kapsamında gerçek iş hayatı ve rollerinin somut deneyiminden de yararlanarak, teknoloji kültürünün yeni nesil iş modellerini tanıma fırsatı da bulacak. Potansiyel yetenekler için staj ve networking olanakları da sağlayan GelecektekiSen, Yaz Okulu’ndaki liseli öğrencilerini, işin geleceğinde fark yaratmaya odaklanan iş ortakları kurumlarla da bir araya getirerek; yeteneğin işi deneyimleyerek öğrenmesi konusunda da öğrencilere fırsatlar yaratıyor.

 

 

 

 

TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu, 24 Temmuz 2021- 26 Ağustos 2021 tarihlerinde Lise 9,10,11 ve 12.sınıf öğrencileri için gerçekleştiriliyor.

 

GelecektekiSen Hakkında: Kurumlar/organizasyonlar için işin geleceğine hazırlık konusunda stratejik planlamaları, yeteneklerinin geleceğin işlerine hazırlığı üzerinden yapılandırır. Kurum çalışanlarının yeni ve üst yetenek gelişim programlarının kürasyonu, kurumların potansiyel iş gücü olan yeni yeteneklerin işin geleceğine hazırlık formasyonuyla temel standartlarının yükseltilerek kurumlarla buluşması, çalışma kültürünün dönüşümü, yetenek gelişimi ve yönetiminde kurum içi ağ etkisinin planlanması gibi konulara odaklanarak çalışır.

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Diğer yazılarımız için:

TikTok Hikayeler Özelliğini Test Ediyor!

Orman Yangınlarını Belirlemek ve Müdahale Etmek İçin Kurulmuş 9 Girişim

Girişimcilik Motivasyonu Hakkında Bilmedikleriniz…

İngilizce Essay Yazarken Hatalarını Size Gösteren 5 Site

WhatsApp Fotoğraf ve Videolar İçin “View Once” Bir Kez Görüntüle Özelliğini Duyurdu

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.