//

Yatırım sayısını 39’a çıkaran GBA, 2020 yılını 9 milyon TL yatırımla kapattı

2020 yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili bir infografik hazırlayan GBA (Galata Business Angels), yılı 9 milyon TL’lik (1,2 milyon dolar) yatırımla kapattığını duyurdu.

Geçtiğimiz Ocak ayında yatırım sayısını 37’ye çıkaran GBA’nın 2019 yılında 1,2 milyon dolar yatırım yaptığı duyurulmuştu. 2020 yılında yapılan yeni yatırımlar ile ilgili bir infografik hazırlayan GBA (Galata Business Angels), yılı 9 milyon TL’lik (1,2 milyon dolar) yatırımla kapattığını duyurdu.

2020 yılında portföyüne, ABD pazarında faaliyet gösteren Firefly’ı ve sesli kitap alanında yapay zeka çözümleriyle Hachette ve Harper Collins gibi önde gelen yayıncılarla anlaşma sağlamış Deepzen’i katan GBA, portföy şirketleri TutumluanneKolay İKJetractUserguiding ve Denebunu’ya da follow on yatırımları yaptı.

Edindiğimiz bilgilere göre mevcut portföy girişimlerine 300 bin dolar yatırım yapıldı. Toplamda yatırım büyüklüğü 8,4 milyon dolar olan GBA’nın yatırım yaptığı şirket sayısı da böylelikle 39’a ulaşmış oldu. Bu sene Firefly’a yapılan 660 bin dolarlık yatırımın GBA tarihinde tek turda yapılan en yüksek yatırım olması da dikkatlerden kaçmadı.

GBA girişimleri 2020 yılında, yurt dışı pazarlarını önemli ölçüde büyüttüler. Özellikle Dekopasaj ve Alotech ilk yurt dışı açılımlarını yaparlarken, InsiderNymblUserguidingMutlubiev (Cleanzy), DeepzenVispera, Teleporter ve Otsimo da yurt dışı büyümelerini sürdürdüler.

GBA girişimlerine yatırım yapan fon sayısında da artış da gözlemlendi. Insider’a yatırım yapan Riverwood’un yanı sıra, Firefly yatırımcıları G Ventures, NFX ve Nymbl’ı destekleyen Cobalt Ventures da GBA’nın yatırım ortakları arasında yer aldığı belirtildi.

2020 yılını değerlendiren GBA Başkanı Emre Kurttepeli, ‘2020 yılı hepimiz için her anlamda benzersiz bir yıl oldu. Pandeminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen Türk girişimcilik ekosistemi rekor kıran exitlere sahne oldu… GBA açısından da 32 milyon USD’lik Insider yatırımı ve Firefly’a yaptığımız büyük yatırım yüzümüzü güldürdü. Bu zorlu dönemde tüm negatifliklere göğüs gerip ayakta kalarak yoluna devam eden tüm vizyoner girişimlerimize bize umut ışığı olduklarından dolayı teşekkür ederim. 2021’in yasadığımız her şeyi unutturacak güzellikte iyi haberler getirmesini dilerim’ dedi.

WePlay Ventures’ın yakın zamanda Funmoth Studios’a yaptığı yatırım haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

2020 yılında Youtube’da en çok izlenenlerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.