////

Fongogo’dan Satın Alma Hamlesi: StartupMarket ile Partnerlik Anlaşması İmzalandı

Fongogo

Teknoloji ve veri odaklı gelişimi odağına alan girişimleri yatırımcılarla bir araya getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Sharks&Partners liderliğinde bir satın alma gerçekleşti. Kitle fonlama platformu Fongogo, Seri A öncesi köprü yatırım finansman turunun devamında, StartupMarket’i satın aldığı duyurusunu paylaştı.

Kitle Fonlaması (Crowdfunding) Yöntemiyle Nasıl Fon Toplanır

Kitle fonlama platformları yatırımlarına yönelik teknoloji ve inovasyonlarıyla, kitle fonlamanın yayılması ve geliştirilmesine öncülük eden, hisse bazlı fonlamalarla kitle fonlamada fark yaratan, SPK lisanslı yatırım platformu Fongogo, ekosistem için kritik bir satın alma hamlesine imza attı. Ekosistem oyuncularını tek platformda toplayarak, bilgi ve veri akışının kesintisiz sürmesini sağlayan ve bünyesinde çalışan girişimlere SaaS hizmetlerini sunan StartupMarket’in, Fongogo tarafından, Seri A öncesi köprü yatırım turunda satın alındığı duyuruldu.

Birleşme hamlesinin ardından Fongogo’da İcradan Sorumlu Genel Müdür Serkan Bağçe olurken, Fongogo Yönetim Kurulu olarak görev yapan Ali Çebi, buna ek olarak girişim sermayesi yatırım fonu sorumluluğunu da üstlenmiş oldu. Fongogo Kurucu Ortağı olan Ali Tirkeş ise, halihazırda sorumlu olduğu ekosistem iş birliklerinden sorumlu yönetici pozisyonunu sürdürmeye devam edecek.

Satın alma kararının ardından, Startup Market’te bulunan yatırımcı hisselerinin tamamı Fongogo hissesine dönüştürüldü.

Kitle Fonlaması (Crowdfunding) Yöntemiyle Nasıl Fon Toplanır

 

Satın almanın ardından Fongogo, 3.000’i aşkın girişim ve binlerce yatırımcıyı barındıran StartupMarket’in partneri olarak, Türkiye’nin en büyük yatırım platformu unvanını elde etmiş oldu.

StartupMarket birleşmesinden duydukları heyecanı ifade eden Fongogo Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çebi, yatırımcılar ve çözüm ortaklıkları bağlamında StartupMarket’in, girişimcilerin ihtiyaç duyduğu kaynaklara erişimin kolaylaştırılmasıyla birlikte, yatırım turuna çıkan girişimlerin finansmana erişimini rahatlatacaklarını vurguladı.

Ekosistemin büyüme ve gelişmesinde bu partnerliğin rolüne değinen Çebi, ortaklığı şu sözlerle değerlendirdi:

“Bu birleşme ile ‘Kitlelerin gücüyle girişimlerin ve işletmelerin kaynağa ulaşımını hızlandırmak ve kolaylaştırmak; kaynağı doğru ve sürdürülebilir iş fikirlerine yönlendirerek katma değer yaratmak’ olan misyonumuza daha da yakın olduğumuzu görebiliyorum. Bu satın alma Türkiye teknoloji girişimcilik sektörüne hayırlı olsun”

StartupMarket Kurucusu ve CEO’su Serkan Bağçe ise, ortaklığa atılan imzaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu birleşme, Türkiye’nin yaratıcı projeler ve girişimciliği destekleyen güçlü bir ekosistem inşa etme hedefimizin önemli bir adımıdır. Fongogo’nun kitle fonlama alanındaki liderliği, inovasyonu teşvik etme ve gelecek vadeden girişimleri keşfetme konusundaki kararlılığımıza mükemmel bir şekilde uyuyor. Fongogo son dönemdeki atılımına hız kesmeden devam edecek. Sektörün önemli isimleri ile ekibin güçlendirilmesi ve daha pek çok önemli adımın yakın dönemde ardı ardına açıklanacağını söyleyebilirim.”

Türkiye’de kitle fonlamanın başladığı günden bugüne dek 600 milyon TL kitle fonlama işlemi gerçekleştirildiğini vurgulayan Bağçe, değerlendirmesini şu sözlerle noktaladı:

“Bugüne kadar sadece 25 bin farklı yatırımcının kitle fonlaması yatırımı yaptığını görüyoruz. Hisse senedi piyasası ve coin pazarındaki milyonlarca yatırımcıyı düşündüğümüzde kitle fonlaması üzerinden gerçekleştirilen startup yatırım pazarının en az 25 kat daha büyümesini bekliyorum. Fongogo olarak platformumuzda 2025 yılında toplam 500 milyon TL fonlamaya ulaşacak şekilde planlamalarımızı yaptık”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.