21-28 Mart Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 10 Mart – 21 Mart 2024 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 21 Mart 2024 ve 28 Mart 2024 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

Take-Two Interactive, Gearbox Entertainment’ı satın alacağı 460 milyon dolarlık anlaşmayı duyurdu!

Geçtiğimiz yıllarda İsveçli oyun devi Embracer Group, büyük bir hamle ile 2021 yılında 1,3 milyar dolar karşılığında Gearbox’ı bünyesine katmıştı. Üç yıldan daha uzun bir sürenin ardından, Embracer Group, Gearbox Entertainment’ı 460 milyon dolara satmak üzere 2K Games ve Rockstar ana şirketi Take-Two Entertainment ile anlaştığını duyurdu. Satın alma işlemi, Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yapılan açıklamalara göre Remnant serisi ve Hyper Light Breaker’ın yayın haklarını elinde bulunduran Gearbox Publishing San Francisco formundaki Gearbox hissesinin bir parçasını ve “henüz duyurulmamış diğer önemli oyunları” elinde tutacak. Gearbox ile oyun dünyasında önemli bir gücü elinde tutan Embracer Group, yaşadığı finansal sorunlar sebebiyle geçtiğimiz aylarda da Sabre Interactive’i 247 milyon dolara satmış ve 2023’te yaklaşık 1.400 kişiyi işten çıkarmıştı.

Embracer CEO’su Lars Wingefors , Embracer Group’ta yaşanan olumsuzluklara ve yapılan satış işlemine dair yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Bugünkü duyuru, nihai yapılandırılmış elden çıkarma sürecinin sonucunu işaret ediyor ve Embracer’ı önemli ölçüde daha düşük net borç ve iyileştirilmiş serbest nakit akışıyla geleceğe dönüştürmede önemli bir adım niteliğindedir. Bu işlem sayesinde, daha yalın ve daha odaklı bir şirket haline gelirken iş riskini azaltıyor ve kârlılığı artırıyoruz.”

Ubisoft’un merakla beklenen mobil oyunu Assassin’s Creed Jade’in çıkış tarihi ertelendi

Ubisoft uzun bir süre önce Assassin’s Creed serisinin yeni bir oyunu üzerine çalışmalara başladığını duyurmuştu. Assassin’s Creed Mirage’in ardından bu yapımı akıllı telefon ve tabletler için mobil ortamda piyasaya sürülmesi planlanan Assassin’s Creed Jade’ten oyunseverlere üzücü haber geldi. Yapılan açıklamalara göre mobil oyunun beklenenden daha geç bir tarihte yayınlanacak.

Geçtiğimiz ağustos ayında oynanış görüntüleri sızdırılan ve 2022’de beta sürümüne erişilebilen Assassin’s Creed Jade’in oyuncuları Naoe ve Yasuke isimli iki ana karakterle Çin, Japonya gibi Asya ülkelerinde macera keyfi yaşatacağı edinilen bilgiler arasında.

Reuters tarafından hazırlanan rapora göre, Assassin’s Creed Jade’in piyasaya sürülmesi, 2025’e ertelendi. Bu gecikmenin sebebi,  oyunu geliştiren ekibin farklı projelere geçirilmesi olarak gösterildi. Yeni ekibin ne zaman göreve başlayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

GTA 6’nın çıkış tarihi ertelendi mi?

Uzun süredir hayranları tarafından merakla beklenen GTA 6’nın çıkış tarihi belirsizliğini koruyor. Ancak gündemde yer alan iddialara göre GTA 6’nın çıkış tarihi ileri bir tarihe ertelendi. Rockstar Games’in oyunun geliştirme sürecinde hedeflerin gerisinde kaldığı bu nedenle çıkış tarihini ertelediğine dair bilgiler ortaya çıktı.

Kotaku tarafından yapılan açıklamalara göre, GTA 6 için belirlenen hedef tarih 2025’in başlarıydı ancak gecikmeler nedeniyle bu tarih 2026’nın başlarına ertelenebilir. Ayrıca, firmanın sızıntıları engellemek amacıyla Nisan ayından sonra tüm çalışanları ofise çağıracağı da dolaşan iddialar arasında.

Şu an için resmi olarak bir değişiklik duyurulmadı, Rockstar Games’in önümüzdeki süreçte tarih ile ilgili erteleme kararı vereceği ya da vermeyeceği belirsizliğini koruyor.

Days Gone ekibinden yeni oyun!

Days Gone’un geliştiricisi Bend Studios, yeni bir AAA düzeyinde oyun üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu yeni projenin bir “AAA canlı hizmet” oyunu olacağını açıklayan ekip liderlik rollerinde deneyimli bir proje yöneticisi arayışında olduğunu da duyurdu.

Sony’nin bünyesinde yer alan Bend Studios, 2019’da piyasaya sürülen motosiklet ve zombi temalı Days Gone ile tanınıyor. Haziran 2022’de, stüdyonun çok oyunculu ve Days Gone’ın açık dünya sistemlerini geliştirecek yeni bir proje üzerinde çalıştığı açıklanmıştı.

Yeni projenin, Sony’nin canlı hizmet oyunları üretme hedeflerine katkıda bulunması bekleniyor, ancak ne Sony ne de Bend Studios bu durumu henüz resmi olarak doğrulamadı. Ayrıca, Days Gone’un bir film uyarlaması da yakında geleceği ve başrol için Sam Heughan düşünüldüğü konuşulan iddialar arasında.

Nisan 2024’te ücretsiz olacak PlayStation Plus oyunları belli oldu!

Sony, Nisan ayında PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarına eklenecek olan üç PlayStation Plus Essential seviye oyununu duyurdu! İşte 2 Nisan’da kullanıma sunulacak oyunlar:

  • Immortals of Aveum
  • Minecraft Legends
  • Skul: The Hero Slayer

Mart 2024’ün PS Plus oyunları listesinde yaşanan eksiklik ise  bir istisna olarak değerlendiriliyor. Girişim Haberleri ekibi olarak Nisan ayındaki önemli tarihleri abonelerin takvimine işaretlemelerini öneririz. Çünkü 2 Nisan’da eklenecek üç oyunun yanı sıra Ekstra ve Premium oyunlarının 10 Nisan’da duyurulacağı açıklandı.

Bir sonraki “Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler” raporumuzda tekrar görüşmek üzere!

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.