Facebook’a Yeni Özellikler Geliyor!

Facebook  kullanıcıların daha bilinçli paylaşım yapabilmesi  ve uygulamanın kullanıcılar için daha kullanışlı hale gelmesi için mesajlaşma kısmı da dahil olmak üzere platformuna yeni özellikler ekliyor!

Günlük 1.84 milyar aktif kullanıcı sayısıyla en gözde sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, kullanıcılar için uygulamasına birçok yenilik ekleyecek. Örneğin, bir makale paylaşmak istiyorsunuz ancak, makalenin tamamını okumadınız. Bu durumda, platform kullanıcıyı uyaracak. Yani, bir makaleyi paylaşmak istiyorsunuz ancak, bağlantısını açmadınız. Tam bu durumda, platform sizi uyaracak.

Bahsettiğimiz bu özellik, şu anlık test aşamasında. Platforma eklenmesi durumunda ise kullanıcılar, bilgilendirici bir içerik paylaştığında çok daha dikkatli olacaklar. Bazı kullanıcıların, bilgilendirici içerikleri okumadan paylaştığını düşünecek olursak diğer kullanıcılar için oldukça yararlı bir özellik olabilir. Örneğin, platform üzerinde yanlış bilgi yayılımının önüne geçilebilir. Özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı ve hangi sürümde kullanılabileceği gibi detaylar şu anlık bilinmese de, “Facebook Newsroom” un Twitter hesabında paylaştığı tweet’e göre görünüm şu şekilde olacak:

“Bugünden itibaren, haber makalelerinin daha bilinçli bir şekilde paylaşılmasını teşvik etmenin bir yolunu test ediyoruz. Açmadığınız bir haber makalesi bağlantısını paylaşmaya giderseniz, başkalarıyla paylaşmadan önce onu açıp okumanızı teşvik eden bir uyarı göstereceğiz.”

Facebook’a Yeni Mesajlaşma Özellikleri Gelecek!

Platforma eklenecek olan bir diğer özellik ise mesajlaşma kısmına geliyor. Bu özellikle, kullanıcılar istedikleri mesajlarını arşivleyebilecekler ve istedikleri zaman tekrar görüntüleyebilecekler. Eklenecek olan bir diğer özellik ise ses kaydetme kısmıyla ilgili. Bildiğiniz üzere, mesajlaşırken ses kaydetmek istediğimizde parmağımızın, ekranda basılı kalması gerekiyor. Yeni gelecek özellikler ile artık buna ihtiyacınız olmayacak! Ses kaydetmek istiyorsanız, tek yapmanız gereken ekrana bir kez dokunmak. Ayrıca, bu iki özellik sadece Facebook için değil, Instagram için de geliyor.

Facebook Neighbours

Facebook, bir süredir “Neighbours” özelliğini test ediyordu. Kanadalı kullanıcıların deneyimine sunulan bu özellik, kullanıcıların konumunu kullanarak daha küçük coğrafi bölgelere odaklanıyor. Kullanıcılar, bu özellik ile yerel ağlarda daha aktif olabilecekler ancak, bu özelliği kullanmaları için konumlarını, ilgi alanlarını ve favorileri gibi bazı özellikleri eklemeleri gerekiyor. Ayrıca, bu özelliği kullanmak için 18 yaşından büyük olmanız gerekiyor.

Diğer yazılarımız için:

Uzaydaki İlk Kripto Para Dogecoin Olacak

Amazon Sahte Ürün Satoşlarını Engellemek İçin 700 Milyon Dolardan Fazla Para Harcadı

Tarım Teknolojisi Girişimi Hextech Green 1,7 Milyon Yatırım Aldı

Elon Musk’ın Dogecoin Hayalleri Yıkıldı

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.