/

F1 İSTANBUL GP’deki KUPALARI ÜRETEN YERLİ 3D YAZICI GİRİŞİMİ: ZAXE

Motorsporlarının zirvesi olarak görülen ve geleceğin teknolojilerinin kullanıldığı F1 bugün yapılacak yarış ile 9 yıl aradan sonra İstanbul’da tekrar start almış olacak. Hatırlarsınız ki İstanbul’da en son start 2011’de verilmişti.

F1 dünyanın en pahalı yarış organizasyonudur. Küresel etkiye sahip, 200 farklı ülkede 2 milyar kişinin izlediği büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak oldukça gurur verici. Yarış sonunda podyuma çıkacak sürücülere verelicek kupaların yerli 3D yazıcı girişimi “Zaxe” tarafından üretilmesi bizler için ayrı bir gurur kaynağı olacak.

BLOG PAGE 1

F1’de yarıştan sonra ilk 3’e giren sürücülere verilen kupalar, İsobar tarafından tasarlanarak,  Aslan Ruso tarafından “Zaxe 3D Yazıcıları” kullanılarak üretildi. Hedefi globalde iyi işler yapmak olan Zaxe için global bir yarışmada yer almak teknolojik gücünü kanıtladığının göstergesidir ve referanslarını, tanınırlığını artıracaktır.

cars racing formula 1 istanbul park grand prix wallpaper preview 2

Zaxe, kullanımı kolay, güvenilir 3D baskı teknolojilerine ihtiyaç duyan kullanıcılar için en kullanışlı, tutarlı ve en gelişmiş 3D baskı çözümlerini sunmaktadır. Rakiplerden farklı olarak, Zaxe yalnızca bir 3D yazıcı üreticisi değil, güvenilir teknik destek ekibi ile müşterilerine bir cihaz yerine, uçtan uca bir ekosistem sunan 3D yazıcı üreticisidir.

650x344 f1 heyecani basliyor formula 1 istanbul yarisi ne zaman saat kacta hangi kanalda 1605251329369 3

Zaxe, son olarak içerisinde Nevzat Aydın ve Muzaffer Akpınar gibi tanınmış yatırımcıların bulunduğu bir grup yatırımcıdan 8 milyon TL’lik yatırım almıştı. Zaxe, aldığı bu yatırımla eğitim ve sanayi sektöründe lider konumda kullanılan Zaxe 3D yazıcılarının geliştirilmesi ve 2 senedir Ar-Ge çalışmalarını tamamladığı bireysel kullanıcılara yönelik yeni 3D yazıcı modellerini Türkiye ve dünya pazarına sunmayı hedefliyor.

5fa9bb1fae298b91ff068281 4

F1 Türkiye Hakkında Genel Bilgiler

F1 İstanbul GP’nin 9 yıl aradan sonra Türkiye’de yapılacak olmasından dolayı yenilenen asfalt, yeni olduğu için yol tutuşunu azaltıyor ve pilotları zorluyor. Açıkcası bu durum daha alt sıralardaki takımlara üst sıralardaki takımlarla rekabetçi bir yarış geçirme şansı tanıyor. Dün yapılan sıralama turlarında Racing Point’in 1. ve 3. Sıraları alması ve Mercedes’in 6. Ve 9. Sıralarda yarışa başlayacak olması bu durumun en güzel kanıtı.. Oldukça heyecanlı bir yarışın bizleri beklediğini söyleyebiliriz.

İstanbul GP’de ilk yarış 2005’te yapıldı ve yarışı McLaren Mercedes’in Finli pilotu Kimi Raikkönen kazandı.

Son yarış ise 2011’de yapıldı ve yarışı Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel kazandı. Vettel’in bu yarışa Scuderia Ferrari’yle 12. Sıradan başlayacağını hatırlatmak isteriz.

F1 S Sport ekranlarından ücretsiz olarak yayınlanacak. S Sport’u ücretsiz izleyebileceğiniz platformlar ve frekans ayarları;

S Sport’un yer aldığı TV platformlarındaki kanal sıralaması;

– D-Smart: 78. kanal
– Turkcell TV+: 77. kanal
– Tivibu: 73. kanal
– Kablo TV: 240. kanal
– Vodafone TV: 11. kanal

S Sport frekans ayarları

– Uydu: TURKSAT 4A
– Frekans: 12188 MHz
– Polarizasyon: Dikey (vertical)
– Symbole Rate (Sembol Oranı): 27500

Zaxe, hakkında daha detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz: https://zaxe.com/

  • Öğütçü, H. (2020, 11 13). Yerli girişim Zaxe, Formula 1 İstanbul yarışının kazananlarının kupalarını üç boyutlu üretecek. Retrieved from egirişim: https://egirisim.com/2020/11/13/yerli-girisim-zaxe-formula-1-istanbul-yarisinin-kazananlarinin-kupalarini-uc-boyutlu-uretecek/
  • zaxe formula 1 kupa 768x432 1 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.