Eray Şentürk , e-ticaret sektörünün önceki yıllara göre ortalama yüzde 85 büyüdüğünü açıkladı.

Gıda, temizlik ve medikal sektörleri ilk çeyrekte yüzde binlerin üzerinde büyüdü

Eray Şentürk: Türkiye pandemide e-ticaret tarihinin en büyük büyümesini gerçekleştirdi

Pandemiyle birlikte büyük bir hızla artan e-ticaret hacmi, yeni normale geçilmesiyle birlikte de artarak devam ediyor. IdeaSoft İş Ortaklıkları Müdürü Eray Şentürk, pandemi döneminde Türkiye’nin e-ticaret tarihinin en büyük büyümesini gerçekleştirdiğini, e-ticaret sektörünün önceki yıllara göre ortalama yüzde 85 büyüdüğünü ve 12-15 milyon civarında yeni bir müşteri kitlesi oluştuğunu açıkladı.

Salgın döneminde e-ticaret hacmindeki artışın büyük şirketlerin ilgisiyle birlikte yeni katılımların sağlandığına da vurgu yapan IdeaSoft İş Ortaklıkları Müdürü Eray Şentürk, dijital pazarlamanın olumlu etkileriyle birlikte e-ticaretteki yoğunluğun artacağını ifade etti.

Pandemi döneminin e-ticaret yapmak isteyen ama e-ticarete başlamayan firmaların iştahını kabarttığını ve kararlarını hızlandırmalarına yardımcı olduğunu belirten Eray Şentürk,İşletmeler pandemiyle birlikte mecbur kalınca e-ticarete geçişleri hızlandı. Hiç düşünmeyenler firmalar da bu durumdan etkilendi ve e-ticarete girmeye başladılar. Çok büyük markalar “Online ticareti nasıl yapabiliriz” kararını 1,5 sene içinde verebilecekken bir kaç günde e-ticaret sitelerini açtılar. Bu şekilde birçok marka ve firmayla çalıştık. Çok hızlı büyüyen sektörler, gıda, temizlik ve medikal oldu. Bu sektörler ilk çeyrekte yüzde binlerin üzerinde büyüne sağladı” dedi.

Öte yandan yasaklarla birlikte tüketicilerin evde zaman geçirdikçe eşyaları değiştirmeye başladığını da sözlerine ekleyen Şentürk, “Çocuklarla zaman geçirmek için oyuncaklar alınmaya başlandı. Bu ürünleri satan firmalar da yüzde yüzün üzerinde sipariş artışıyla seneyi tamamladılar. Pandemi döneminde Türkiye, e-ticaret tarihinin en büyük büyümesini gerçekleştirdi. E-ticaret sektörü önceki yıllara göre ortalama yüzde 85 büyüdü. İlk 3 ayda yüzde 4000 – 5000 büyüyen sektörler de oldu. Ancak bunların cirosal bazda ağırlıkları düşük olduğu için bu ciroda yer bulmadı. Sipariş adedinde ise yüzde yüzün üzerinde büyümeyle kapadık seneyi.

En dikkat çeken sektörler ise marketler, gıda, temizlik, medikal, Pet shop, çocuk giyim, oyuncak sektörü oldu ve çok ciddi büyüme sağladılar. Pandeminin bitmesi e-ticaret ekosisteminin küçülmesine neden olmayacak. Bu bir sıçramaydı. 5-6 yıl sonra olabileceğimiz bir noktadayız. 12-15 milyon civarında da yeni bir müşteri kitlesi oluştu. Bu kitlenin içinde 18-70 yaş arasında çok çeşitli değişen bir yaş skalası bulunuyor. Keyifli ve kolay alışveriş imkanını yaşayan tüketiciyle birlikte satışlar daha da artacak. İnsanlar fiziki mağazalara da gidiyorlar ancak eski gibi değil.

Eray Şentürk “Öte yandan e-ticaret sektöründe 3 önemli nokta var. Lojistik, ödeme tarafı ve rekabet. Online ödeme tarafında 12 bin müşterimizin 2020 sonu itibariyle yıllık hacmi 3 milyar TL idi. Bu rakamın önümüzdeki sene yüzde 65-70 oranında büyüyeceğini düşünüyoruz.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

 

 

IdeaSoft: 2005 yılında kurulan IdeaSoft, web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunmayı ilke edinmiş Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısıdır. IdeaSoft Libadiye Genel Merkez ve BÜDOTEK Teknopark AR-GE ekipleriyle internetten satış yapmak isteyenler için tüm gücümüzle çalışırken, müşterilerine sağladığı ücretsiz panel eğitimleriyle de 2016’dan bu yana 30000+ katılımcıya ulaştı. IdeaSoft ekibi, her yıl Deloitte tarafından resmi mali   raporlara göre düzenlenen ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği yarışmada 6 sene üst üste ödüle layık görüldü. Ayrıca; TEPAV Türkiye 100, Bilişim 500 ve birçok etkinlikte başarılarını ödülle taçlandırdı.

 

Eray Şentürk’ün Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

UDO Games, 4.2 Milyon Değerleme İle 420 Bin Dolar Yatırım Aldı!

Keiretsu Forum Türkiye’den Dijital Güzellik Asistanı Melo App’e 5 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!

HOTELFOREX TOURISTICA – DIANA TRAVEL ARASINDA STRATEJİK ORTAKLIK

Hekimlerin İletişim ve Profesyonel Bilgi Paylaşım Platformu Medklik, Teknolojik Altyapısını B4YO Capital’den Aldığı Yatırımla Daha da Büyütüyor

Tesla, Otonom Sürüş İçin 9.Beta Güncellemesini Yayınladı

Loggle: Yeni Nesil BT Envanter Varlık Yönetimi Aracı

GelecektekiSen, Lise 9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerini TalentsForFuture High School 2021 Yaz Okulu’na davet ediyor.

Efilli: Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözüm

TİİBÖT Tarafından 3-4 Temmuz Tarihleri Arasında Düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Zirvesine Davetlisiniz!

Girişim Haberleri Ailesini Büyütüyor!

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Güneş Gözlüğü, Okyanusta Bulunan Plastik Atıklarından Tasarlandı!

 

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. 

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.