Elon Musk Starlink İçin Servet Harcıyor

Elon Musk’ın sahibi ve CEO’su olduğu SpaceX şirketine bağlı olan internet sağlayıcısı Starlink için harcanan maliyet bir servet değerinde.

Dünya GSM Birliği (GSMA), 2020 yılında gerçekleştireceği Mobil Dünya Kongresi’ni(MWC) 1-4 Mart 2021 tarihine ertelemişti ancak yeterli aşı çalışması gerçekleşemeyeceği için 28 Haziran-1 Temmuz tarihine ertelenmişti. Ve bu sene Çin’in Şangay kentinde gerçekleşti. 30 Haziran günü Elon Musk Mobil Dünya Kongresi’ne katıldı.

Mobil Dünya Kongresi’nde konuşma yapan Elon Musk, hala yatırım aşamasında olan Starlink’in, gelir akışının daha tam olarak sağlanmadığını ve bunun gerçekleşmesi için 5-10 miyar dolarlık yatırıma gerek olduğunu belirtti. Elon Musk maliyetin fazla olduğunu ancak bu maliyetin daha olumlu yerlere gideceğini belirtmek için şu açıklama da bulundu, ‘Bu noktaya ulaştığımızda yatırım yapmaya devam etmeliyiz.’’. Tahmini maliyet tutarının 20-30 milyar doları bulması bekleniyor.

Ağustos ayında Starlink uydularının tüm dünyayı kapsaması planlanıyor. Elon Musk, ‘Muhtemelen 12 ay içerisinde 500 bin kullanıcıyı aşacağız.’ Açıklamasında bulundu. Güncel olarak 65 bin üzerinde kullanıcıya sahip olduğunu belirtti. Eğer planlanan her şey gerçekleşirse, Elon Musk projeden yılda 30 milyon dolar ciro bekliyor. Elon Musk’ın bir diğer hedefi de Starlink’i SpaceX çatısından çıkarmak ve ayrı bir şirket haline getirmek.

Ancak Starlink için büyük bir problem var o da aşırı ısınma sorunu. Geçtiğimiz haftalarda Amerika’nın Arizona eyaletinde hava sıcaklığı 50 dereceleri bulmuştu ve aşırı ısınmadan internet kesintisi yaşanmıştı. Ve Starlink kullanıcısı internet uydusunu yıkayarak bu sorunu çözümlemişti. Bu olay sosyal medyada büyük bir yankı uyandırmıştı. Bazı kullanıcılar için Starlink olumlu bir bakış açısına sahip olmamıştı. Bu haberle ilgili detaylı bilgilere Starlink Satellites’ High Heating Problem Leads to Internet Outage yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Dream Games’in Değerlendirmesi 1 Milyar Dolara Ulaştı

7 Aşamada Kariyer Planı Nasıl Yapılmalı?

Biyobozunur Karton Şişe Üretimi Avrupa’da Yarışacak

Instagram Link Çıkartmalarıyla Her Kullanıcının Hikayeye Link Bırakmasına İmkan Sağlayabilir!

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.