Elon Musk’ın Hayalleri Patladı

SpaceX’in Starship SN11 tipi uzay aracı, gerçekleştirilen 4. deneme testinde inişe geçme esnasında beklenmedik bir anda patladı.

Elon Musk tarafından kurulan ve ABD merkezli SpaceX firmasının son uzay araçlarından biri olan Starship SN11 modeli 4. deneme testinde patladı. ABD’nin Teksas eyaletinin Cameron kentindeki Boca Chica bölgesinde yer alan SpaceX tesisinde gerçekleştirilen ve canlı yayın olarak yayınlanan test esnasında SN11, sorunsuz bir fırlatmanın ardından, her şey yolunda olduğunu düşünülüyordu. İnişe geçtiği sırada büyük bir patlama gerçekleşti. Patlamanın ardından hemen canlı yayın kesildi.

Musk sosyal medya hesabı üzerinden ilk yaptığı açıklamada, ‘’Yüksek üretim oranı birçok sorunu çözebilir. En azından krater doğru yerde.’’ İfadelerini kullandı. Ardından olay ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, ‘’ Görünüşe göre 2. motor yükselme ile ilgili sorunlar yaşadı ve iniş sırasında çalışma odası gerekli basınca ulaşamadı, ancak teorik olarak buna gerek yoktu. İniş yanması başladıktan kısa bir süre sonra önemli bir şey oldu. Günün ilerleyen saatlerinde detayları incelememizin ardından ne olduğunu öğrenebiliriz.’’

SpaceX ile güncel haberleri için, SpaceX Twitter hesabını  ve Elon Musk’ın Twitter hesabından takip edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Visa Hamlesi İle Bitcoin Yükselişte

Elon Musk’tan Büyük İddia

Kişisel Stil Danışmanlığı Yapan Clotie 400 Bin Dolar Yatırım Aldı

Pubg Mobile’e Olan İlgi Bitmiyor

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.