//

ElevenLabs, 80 Milyon Dolarlık Artışla Yeni AI Unicorn’u!

ElevenLabs

ElevenLabs 80 milyon dolar yatırım alarak “unicorn” statüsüne ulaştı. Brooklyn merkezli şirket, onlarca dilde ses taklidi sunan yapay zekâ yazılımı geliştiriyor. Toplam 101 milyon dolar yatırım alan ElevenLabs, dil ve iletişim engellerini aşmayı hedefleyen yeni ürünler piyasaya sürüyor.

Ses yapay zekâ (AI) teknolojisine yoğunlaşan bir start-up olan ElevenLabs, 80 milyon dolarlık Seri B yatırım turu sonucunda “unicorn” değerini elde etti. Merkezi Brooklyn’de bulunan şirket, tam değer miktarını belirtmese de “unicorn statüsüne” ulaştığını bildirdi. Geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen ve firmanın 99 milyon dolar sonrası değerlemeyle 19 milyon dolar topladığı Seri A turuna kıyasla bu önemli bir değer artışını temsil ediyor.

ElevenLabs

Seri B turu Andreessen Horowitz, Nat Friedman ve Daniel Gross liderliğinde Sequoia Capital, SV Angel, Smash Capital, BroadLight Capital ve Credo Ventures’ın katılımıyla gerçekleşti. ElevenLabs, yaratıcılar, işletmeler ve diğerleri için yapay zekâ yazılımı kullanarak onlarca dilde seslerin taklit edilmesini sağlıyor. Şirket, bir dublaj stüdyosu ve bir ses arşivi marketini içeren yeni ürünlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

ElevenLabs CEO’su Mati Staniszewski, şirketin amacının dil ve iletişim engellerini yıkarak içeriklerle etkileşim kurma yöntemlerimizi değiştirmek olduğunu belirtiyor. Şirket, içeriğin dil ve ses farklılıklarının ötesine geçmesini sağlamak için her yaşa uygun teknoloji geliştirmeye odaklanarak herkesin önemli bilgilere ve hikayelere ulaşmasını sağlıyor. 2022 yılında kurulan ElevenLabs, bu Seri B turu ile bugüne kadar toplam 101 milyon dolar yatırım aldı.

ElevenLabs

Verilere göre 2023 yılında, 500 milyon dolar ve üzeri sekiz tur ve dokuz haneli birçok anlaşma ile Jeneratif Yapay Zekâ ve Yapay Zeka ile ilgili start-up’lar yaklaşık 50 milyar dolar topladı. Bu yılın ilk üç haftasında, benzer girişimler 1 milyar doların üzerinde para toplayarak, risk sermayesi dünyası yavaşlasa bile AI sektörünün herhangi bir gerilemeye karşı bağışıklık kazandığını gösterdi.

İş Bankası ve F-Ray FinTech’ten sermaye piyasalarına yönelik iş birliği!” adlı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.