Korea IT News: Apple ve Hyundai’nin elektrikli otomobil anlaşmasına karar verdi

Korea IT News: Apple ve Hyundai’nin elektrikli otomobil anlaşmasına karar verdi

Yerel bir gazete olan Korea IT News’in Pazar günü bildirdiği habere göre Hyundai Motor ve Apple Inc Mart ayına kadar otonom elektrikli otomobiller için bir ortaklık anlaşması imzal

amayı ve 2024 civarında Amerika Birleşik Devletleri’nde üretime başlamayı planlıyor.

Rapor, Cuma günü Hyundai Motor’dan yapılan açıklamanın ardından, başka bir yerel medya kuruluşunun 2027’de kendi kendine giden bir elektrikli otomobil başlatmayı hedeflediklerini ve Hyundai hisselerini yaklaşık% 20 artırmayı hedeflediklerini açıklamasının ardından Apple ile ön görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

 

Hyundai yorum yapmayı istemedi

Hyundai Motor, Pazar günü raporla ilgili yorum yapmayı reddetti ve cuma günü otonom elektrikli araçların geliştirilmesi konusunda çeşitli şirketlerden potansiyel işbirliği talepleri aldığını yineledi. Apple hemen bir yorum yapmadı.BT haber raporunun güncellenmiş bir sürümü, üretim yeri ve kapasitesi ile anlaşmanın imzalanması ve pilot araçların lanse edilmesi için zaman çerçevesi dâhil olmak üzere ayrıntıları kaldırdı.

Önceki versiyonda, şirketlerin arabaları Gürcistan’daki Kia Motors fabrikasında inşa etmeyi veya 2024 civarında 100.000 araç üretmek için Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir fabrikaya ortak yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Önerilen tesisin yıllık tam kapasitesi 400.000 araç olacaktı, Kia Motors, Hyundai Motor’un bir iştirakidir.

Apple’dan beta sürümü

Raporda ayrıca Hyundai ve Apple’ın gelecek yıl Apple otomobillerinin bir “beta sürümünü” yayınlamayı planladığını söyledi.

Reuters, geçtiğimiz ay Apple’ın otonom araç teknolojisi ile ilerlediğini ve 2024 gibi yakın bir tarihte kendi çığır açan pil teknolojisini içerebilecek bir binek araç üretmeyi hedeflediğini bildirdi. Hyundai Motor hisseleri Pazartesi günü sabah ticaretinde % 14.6 artarken bağlı otomobil parçaları üreticisi Hyundai Mobis’in hisseleri% 12.7 arttı ve Kia hisseleri, daha geniş pazarda% 2’lik kazanç karşısında% 9.1 arttı.

Uygulama Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 4 İpucu

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?

Daha iyi bir E-posta Pazarlaması İçin 4 İpucu

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.