/

DOLAR veya EURO ile NASIL PARA KAZANILIR?

Döviz kurlarındaki artış kazandığımız paranın döviz cinsinden olmasının önemini artırdı. Sizler için döviz cinsinden para kazanabileceğiniz freelance iş imkanı sağlayan platformları derledik. İyi okumalar:)

1.STOK FOTOĞRAF SİTELERİ

Stok fotoğrafçılık, lisanslı ve telif hakkına sahip olunan fotoğraf demektir.  Stok fotoğrafçılık yapmak için bir fotoğraf makinasına ya da telefonuna sahip olmanız yeterli olacaktır. Önemli olan sizin fotoğraf çekim yeteneğiniz ve çektiğiniz fotoğrafın güncel bir konu üzerine olması ve talep görmesidir. Yapmanız gereken çektiğiniz fotoğrafı stok fotoğraf sitesine yüklemeniz. Yükledikten sonra indirme başına ya da sitenin sunduğu başka kazanç yollarından dolar kazanmaya başlayabilirsiniz. Stok fotoğrafçılık platformları için Istock ve Shutterstock sitelerini önerebiliriz.

https://www.istockphoto.com/tr/foto%C4%9Fraflar/para-kazanmak?mediatype=photography&phrase=para%20kazanmak&sort=mostpopular

a fresh approach to istock 1 1
https://tr.odwebdesign.net/a-fresh-approach-to-istock/

2.ETSY

ETSY,  evde ya da atölyenizde ürettiğiniz ürünlerin satışında kullanılan platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu platformda sanat, el işi, takı, tasarım ürünler, ev gereçleri vb. ürünlerin satışını yapabilirsiniz. Yurtdışına satışlarınızda PTT Kargo’nun sunduğu  farklı seçenek olan  APG (hızlı gönderim)  ve TURPEX  hizmetlerini kullanabilirsiniz.  Ayrıca ETSY üzerinden yurtiçinde de satış yapabilirsiniz. Yurtdışına satış yapmak ise size döviz(dolar, euro vb.) kazandırarak kazancınızın daha da artmasını sağlayacaktır.

https://www.etsy.com/

How to Choose The Best Etsy Shop Name 1 1024x536 1 2
https://www.sellbrite.com/blog/etsy-shop-name/

3.FİVERR

FİVERR bir hizmetten yararlanmak isteyen alıcıyla ve o hizmeti sunmayı amaçlayan o iş için belirli yetenek ve becerilere sahip işi yapacak kişiyi yani satıcıyı bir araya getiren platformdur. FİVERR’ da neredeyse sahip olduğunuz her beceri için bir iş bulabilirisiniz. Örnek vermek gerekirse Fiverr’da avukatlık, müzisyenlik, grafik tasarımcılığı vb. alanlarda iş bulabilirsiniz. Dijital yeteneğiniz varsa diğer serbest çalışanlara göre birkaç adım öndesiniz demektir. İşveren tarafına geçtiğinizde ise 5$’a bile işinizi yaptırabilirsiniz.

https://www.fiverr.com/

fiverr 3
https://www.girisimhaber.net/fiverr-ile-para-kazanmak.html

4.UPWORK

UPWORK, çalışanlar ve alıcıları biraraya getiren diğer bir online platform. Freelance iş yapmak için ilanınızın olduğu sitenin popüler olması lazımki size iş gelebilsin. UPWORK’de size bu noktada önemli bir avantaj sağlıyor.  12 milyon freelancer ve 5 milyon müşteri bu siteye kayıtlıdır. Oldukça büyük bu platformda iş bulmanız oldukça kolay olabilir. İş buldukça kazandığınız dolar miktarı da doğal olarak artacaktır.

https://www.upwork.com/

upwork 4
https://incomerankings.com/upwork-freelancing

5.TOPTAL

TOPTAL’a, freelancer olarak katılmak diğer freelance iş platformlarına göre biraz daha zor çünkü Toptal freelancer olmak için başvuran kişilerin sadece %3’ünü bünyesine kabul ediyor. Toptal sizi önce tarama testine alıyor ve testin sonucuna göre sizi siteye freelancer olarak almak ya da almamak konusunda karar veriyor. Bu ayrıcalıklı sitede çalışmaya başlayabilirseniz döviz kazanabilmeniz için oldukça güzel bir gelir kapısı olabilir.

https://www.toptal.com/

Girişimcilik hakkındaki içeriğimize de göz atmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz 🙂

https://www.internhaber.com/10-adimda-girisimci-olun-kendi-girisiminizi-kurun/
https://ied.eu/project-updates/how-an-entrepreneurial-idea-can/

1 j jKMI2YVgyxA7kMcr9P4g 5
https://medium.com/free-code-camp/tips-for-making-money-as-a-freelance-developer-39fae6b76972

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.