//

Discord 100 milyon dolar yatırım aldı

Discord, Greenoaks Capital tarafından yönetilen yeni yatırım turundan 100 milyon dolar yatırımla ayrıldı.

 

 

Günümüzde oyuncuların en çok kullandığı platformlarından biri olan yazılı ve sesli mesajlaşma girişimi Discord, geçtiğimiz temmuz ayında 100 milyon dolarlık yatırım almıştı. Geçtiğimiz ayın sonunda ise şirketin yeni bir yatırım turuyla karşı karşıya olduğu bilgisi gündeme gelmişti. Index Ventures, Greylock, IVP ve Spark Capital gibi şirketlerin de katıldığı, Greenoaks Capital yönetiminde gerçekleşen yatırım turunda Discord 100 milyon dolar yatırım aldı.

Discord CEO’su Jason Citron yaptığı açıklamada, “2021’e baktığımızda, yapacaklarımızdan heyecan duyuyoruz ve bu yatırımı Discord’u daha da iyi hale getirmek için kullanmayı planlıyoruz.” dedi.

Greenoaks Capital’ın yönetici ortağı Neil Mehta ise Discord’un hem video oyunları oynamak hem bir proje üzerinde iş birliği yapmak hem de sadece sohbet için kişilerin bir araya geldiği büyük bir topluluğa dönüştüğünü söyledi. Mehta, firmasının, insanların etkileşime girmek için yeni yollar buldukça Discord’un da gelişeceğine ve büyüyeceğine inandığını belirtti.

Corona virüs salgını nedeniyle insanların daha fazla evde kalması ile birlikte Discord’un kullanım oranları arttı ve kullanıcı sayısını 140 milyona çıkardı. Sadece oyuncular için bir iletişim kanalı olmakla kalmayan Discord, içinde bulunduğumuz bu zor dönemde yan yana gelemeyen tüm insanlar için bir iletişim kanalı oldu. Bu dönemde kaydedilen pek çok podcast, Discord üzerinden kaydedildi. Discord dün de mobil cihazlar için ekran paylaşımı özelliğini kullanıma sundu.

Yoksa siz hâlâ Discord’da yok musunuz? Discord indirmek ya da Discord’u tarayıcınızda açmak için buraya tıklayın.

Son zamanlarda Discord kadar yaygın olan Zoom haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

WePlay Ventures’dan 2 Milyon TL yatırım alan Madcraft Studios hakkındaki haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.