CERN İnovasyonlarını Türk Girişimcilerle Buluşturuyor!

CERN

Küresel bilim ve girişimcilik ortamında önemli bir adım olarak kabul edilen CVC programı, belirli CERN uygulamaları ile YTÜ Yıldız Teknopark’ın araştırma ve geliştirme ekosistemine entegre ederek Türk girişimcileri kendi inovasyonlarıyla buluşturacak.

YTÜ Yıldız Teknopark, CERN Venture Connect (CVC) Programı ile Türk start-up’larına seçilmiş program teknolojilerine erişim imkânı sağlayarak girişimcileri yeniliklerini keşfetmeye ve bu teknolojileri kullanarak şirket kurmaya olanak sağlıyor.

CERN

Üye ve Ortak üye ülkelerinde derin teknoloji konusunda deneyimli paydaşlardan oluşan bir ağ kuran dünyanın en prestijli araştırma merkezlerinden biri olan program, girişimcilere inovasyonlarına erişme imkânı sunuyor. Türkiye ayağında tek partneri olan YTÜ Yıldız Teknopark ile iş birliğine giden program, başlattığı CERN Venture Connect (CVC) Programı çerçevesinde, girişimcilere önemli destekler sunuyor. Teknopark’ın global markası YTU Startup House ile etki potansiyeli olan güçlü iş fikrine sahip ve programın teknolojisiyle uyumlu olan girişimcileri, programın yıllara dayanan teknolojik uzmanlığını kendi sektörlerine uygulamalarına olanak tanıyacak. Küresel anlamda önemli bir bilim ve girişimcilik hamlesi olarak değerlendirilen CVC programı, Türk girişimcileri YTÜ Yıldız Teknopark’ın Ar-Ge ortamına dahil ederek kendi yenilikleriyle bir araya getirecek.

CERN

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, CERN Venture Connect’in (CVC) girişimcilere sunduğu benzersiz fırsatları vurgulayarak, program inovasyonlarının farklı sektörlerde kullanımının önemine dikkat çekti. Örneğin, sağlık ve enerji sektörlerinde kullanılabilecek veri analitiği yöntemlerinin bir örnek olarak gösterdi. Bu iş birliğiyle girişimcilerin çeşitli sektörlerde inovasyon fırsatlarına erişeceğini ve küresel iş birliklerine katılarak yeni fikirlerin, projelerin ve çözümlerin ortaya çıkacağını belirtti.

Öte yandan, CVC programı ve sunduğu teknolojiler hakkında daha fazla bilgi için https://cernventureconnect.web.cern.ch/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

*Bültenden düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GündemYazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.