BITCOIN İLK DEFA BİR ÜLKENİN RESMİ ÖDEME ARACI

El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele gerçekleştirdiği video konferansta Bitcoin’i ülkesi için resmi ödeme aracı ve rezerv parası olarak kullanmayı planladıklarını açıkladı.

Bitcoin’le ilgilenip El Salvador hakkında bilgisi olmayanlarımız olabilir. El Salvador, Orta Amerika’da yer alan ve Amerika anakarasında nüfus yoğunluğu en fazla olan ülkesidir. Ortalama 6,9 milyonluk nüfusa sahiptir. Aynı zamanda El Salvador bölgenin en sanayileşmiş ülkesidir. Resmi para birimi ise ABD Dolarıdır.

El Salvador vatandaşları kredi kartı veya banka kartı kullanmıyor. Ve El Salvador halkı nakit para kullanmasıyla tanınıyor. Garip gelebilir ki halkın %70’inin banka hesabı ya da kredi kartı bulunmamakta. Üstelik para transferlerini kuryeler üzerinden gerçekleştiriyorlar. Eğer yurtdışına para yollamak isterseniz sizleri uzun bir protokol ve işlem bekliyor. Bu olumsuz özelliklere sahip olan El Salvador halkı için devlet başkanı Nayib Bukele yeni özellikler için çalışmaya başladı. Bu yeni ve köklü değişim ise Bitcoin’i resmi ödeme aracı ve rezerv parası olarak kullanmak.

Miami’de gerçekleşen Bitcoin ve Blokchain teknolojileri hakkında iki günlük konferans gerçekleşti. Konferansa El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele bazı önemli açıklamalarda bulundu. Bukele, Bitcoin’i resmi ödeme araçlarından biri ve rezerv parası olarak kullanmak istediklerini ve bu isteği kanuni düzenleme için meclise gönderdiğini duyurdu.

Eğer kanuni düzenleme mecliste olumlu sonuçlanır ise Bitcoin ilk kez resmi ödeme aracı olarak kullanılabilecek. Bukele’nin amacı bu kanun ile vatandaşlarının dijital paraya ilgi göstererek nakit para akışından uzaklaştırmak. Ve bu uzaklaşma ile finansal işlemlerde gelişme yaşanabilecek. Bukele bu düzenleme için kripto para uzmanlarından oluşan bir ekip oluşturdu ve bu ekip dijital cüzdan platformu olan Strike da altyapı hazırlamaktan sorumlular. Kanun daha yürürlüğe girmedi ancak El Salvador’da en çok indirilen uygulama.

Meclisten gelecek haberi merakla bekliyoruz. Kripto para piyasası için ilk kez böyle bir fırsat yakalandı. Ancak akıllarda bazı soru işaretleri var. Bunun nedeni ise El Salvador’da uyuşturucu ticareti çok fazla ve bu ticareti destekleyebilecek gibi duruyor. Umarız alınan karar herkes için olumlu sonuçlanır.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Getir, 7.5 Milyar Doları Aşan Değerlemesi İle 555 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Abonesepeti’ne Keiretsu Forum Türkiye’den 2 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım!

Lotus Yoga, 3.65 Milyon Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!

Girişim Haberleri Discord Kanalında Sen De Yerini Al!

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.