Bing x ChatGPT İşbirliği Mi Geliyor?

Bing Balonu Patladı Mı?

Bing ve ChatGPT arasında bir işbirliği doğacağı dedikodusu ortalığı çalkalamaya başladı!

ChatGPT ne yapıyor?

Bing x ChatGPT

ChatGPT, sohbet robotu uygulamaları için özel olarak tasarlanmış GPT (Generative Pre-training Transformer) dil modelinin bir çeşididir. Konuşma bağlamında metin girdilerine insan benzeri yanıtlar üretmek üzere eğitilmiştir. Orijinal GPT modeli gibi ChatGPT de bir dönüştürücü mimarisi kullanır ve büyük bir metin veri kümesi üzerinde eğitilir. Bununla birlikte, sohbet robotu kullanım durumları için ince ayar yapılmıştır ve orijinal GPT modelinden daha tutarlı ve bağlama uygun yanıtlar üretebilmektedir.

Son gelişmeler

Bing x ChatGPT

Microsoft ve OpenAI, arama motoru Bing’e ChatGPT desteği eklemek için iş birliği yapıyor! OpenAI’nin yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, Microsoft’un arama motoru Bing’e güç verecek. Microsoft bu yeni özelliği Mart ayı sonunda yayınlamayı planlıyor.

Şimdilik Microsoft ve OpenAI konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Aslında bu OpenAI ve Microsoft’un birlikte ilk çalışması değil. Geçtiğimiz yıl Microsoft, OpenAI’nin görsel üretim aracı DALL-E’yi Bing’e entegre etmeyi amaçladığını bir blog yazısıyla duyurmuştu.

Öte yandan Microsoft 2019 yılında OpenAI’yi 1 milyar dolarlık bir yatırımla desteklemişti. İkili Microsoft’un Azure bulut bilişim hizmeti için yapay zekâ süper bilgisayar teknolojileri geliştirmek üzere uzun vadeli bir ortaklık kurmuştu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.