Binance’tan TL Çekimine Kısıtlama

Çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için bir platform sağlayan bir kripto para borsası olan ve Ocak 2018 itibarıyla işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance‘den kripto para yatırımcılarının uzun süredir beklediği bir haber geldi.

Binance’ın kendi sitesinden yapılan açıklamalarla şunlar aktarıldı:

16 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” uyarınca 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren ödeme ve elektronik para kuruluşları kripto para platformları için yatırma ve çekme işlemlerine aracı olamayacaktır.

29.042021 14.00 tarihinden sonra Binance.com üzerinde Ininal ve Papara firmaları üzerinden TRY yatırma ve çekme işlemlerinin yapılamayacağını bildirdiler. Ancak, bu durum TRY işlem çiftlerini etkilemeyecek ve söz konusu alım satım çiftleri işlem görmeye devam edecektir. Ayrıca 29 Nisan 2021’den sonra TRY bakiyenizi BUSD, USDT, BTC ve diğer kripto paralara çevirebilir ve çekme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcıların aklına takılan bir diğer soruda para çekme işlemlerinin nasıl olacağı oldu 

Yatırım yapan binlerce Türk Kullanıcı paralarını nasıl çekeceğini merak etmeye başladı. Yine siteden edinilen bilgilere göre kullanıcılar paralarını Türkiye sitesindeki cüzdana aktarıp bankalarına çekerek aktarabilirler. Bir diğer yöntem olarak kullanıcıların Türkiye’deki kripto para borsalarında oluşturulan cüzdanlarına kripto para cinsinden para aktarımı yapabileceği bilgisi verildi.

İlginizi çekebilecek diğer haberlerimiz:

Elon Musk Bitcoin Mi Satıyor?

Roblox’tan 4 Günlük Tatil Müjdesi

Netflix İle Uykusuzluk Sorunumuz Bitiyor Mu?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.