Avukat olurken ilk kriter, yenilikçi ve özgün bir düşünce sistemi!

Avukat olmak isteyenlere altın öneriler

 

elvan hn foto 01 1

Avukatlık mesleği son yıllarda Türkiye’de oldukça popüler hale geldi. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek’e göre avukat olmak isteyenler için en önemli kriterlerden biri, yenilikçi ve özgün bir düşünce sistemini benimsemek, olaylara geniş çerçeveden bakabilmek ve zorlu durumlarda etkili çözümler bulabilmek.

 

 

 

Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, avukatlık mesleğinin oldukça popüler hale geldiğini belirterek, “Avukat sayısında bu kadar artış varken, diğer meslektaşlardan farklı olmak ve bu meslekte başarılı olmak için adayların hangi özellikleri taşımaları ve neler yapmaları gerektiği konusu daha da ön plana çıktı. Avukat olmak istiyorsanız öncelikle bu mesleği neden seçtiğinizi çok iyi bilmeniz gerekir. Kendinize neden avukat olmak istediğinizi sormalı ve buna dürüstçe cevaplar vermelisiniz. Statü, maddi kaygılar, ailenin ya da çevrenin beklentileri gibi nedenlerle hareket edip kendinize, kişiliğinize ve amacınıza uygun olmayan meslekler seçtiğiniz taktirde, ileride mutsuz olma ihtimaliniz yüksek.” dedi.

 

elvan kakici simsek 2

Kişinin avukatlık mesleğinde başarılı olabilmek için gereken becerilere sahip olup olmadığının çok önemli olduğunun da altını çizen Kakıcı Şimşek, “Avukatlık mesleğini başarıyla yapabilmek için; yenilikçi ve özgün bir düşünce sistemini benimsemek, olaylara geniş çerçeveden bakabilmek ve zorlu durumlarda etkili çözümler bulabilmek oldukça önemli. Analitik düşünme yeteneğinin kuvvetli olması, iletişim becerilerinin kuvvetli olması, empati kurabilmesi ve karşısındaki kişiyi doğru anlaması çok önemli. Avukat olmak isteyen kişinin aynı zamanda diksiyonunun düzgün olması gerekiyor. Aynı zamanda yapacağı konuşmaların süreçlerini ne şekilde yöneteceği konusunda da bilinçli olunmalı. Avukatların meslekleri süresince aktif olarak okumaları gerektiği için, okumayı ve araştırmayı sevmeleri de çok önemli. Bu nedenle; hızlı okuma ve anlama becerisi olan kişiler bu meslek için daha uygundur.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Kakıcı Şimşek ayrıca; yapay zekâ çağı olarak tanımlanan 21. yüzyılda Türk Hukuk sisteminde de teknolojiye yakınlaşma ve adaptasyon sürecinin hızlandığını, bu nedenle avukatlık mesleğinin de yapay zeka ile uyumlanarak gerekli adaptasyonu sağlayacağını, bu nedenle de  teknoloji ile ilgili olunmasını gerektiğini ifade ederek, “Kendiniz ve kişiliğiniz için daha doğru, başarılı ve mutlu bir meslek hayatı yaşayabileceğinizi ezberlerden ve başkalarının etkisinden kaçınarak samimiyetle kendiniz için değerlendirin. Bu konuda doğru bir tane değildir ve sizin için neyin doğru olduğunu ancak siz belirleyebilirsiniz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Elvan Kakıcı Şimşek, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Özel hukuk alanında yüksek lisans yapmıştır. 2003-2005 yılları arasında Londra’da bir hukuk bürosunda çalıştıktan sonra 2007 tarihinden bu yana Kakıcı Şimşek hukuk bürosunun kurucu ortaklarındandır. Özellikle Gayrimenkul hukuku, Aile hukuku, medeni hukuk başta olmak üzere özel hukuk alanında uzmanlaşmıştır. Ayrıca son zamanlarda girişimcilerin ihtiyaçları ile ortaya çıkan Girişim Hukuku üzerine de çalışmalar yapmaktadır. Makaleleri çeşitli yazılı ve dijital basımlarda yayınlanmakta olup hukukçunun akademik yönünü sürekli geliştirmesini çok önemsemektedir. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Özyeğin Üniversitesi 10.000 Kadın Mezunları Derneği ve İstanbul Barosu üyesidir. Sosyal sorumluluk projelerini desteklemekte ve “toplumsal cinsiyet eşitsizliği” kavramı üzerinde Türk toplumundaki kadının yeri konusunda yapılan her türlü sosyal farkındalık çalışmalarının gönüllü destekçisi olmaktadır.  2 çocuk annesidir.

 

 

**Basın Bülteninden Düzenlenmiştir.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

İngilizce Essay Yazarken Hatalarınızı Size Gösteren 5 Site

Online Sertifika Eğitimleri Alabileceğiniz 5 Site

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 5 Faydalı Site

Yurt Dışında İş Bulmak İsteyenler, Bu 5 Site Tam Size Göre!

CV’nizi (Özgeçmişinizi) Özenle Hazırlayabileceğiniz 5 Site

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.