Arya Yatırımcı Akademisi Eğitimleri Başlıyor!

Türkiye İş Bankası desteğiyle düzenlenen program ile kadınlar, melek yatırımcı olmak için gerekli temel yetkinlikleri kazanacak.

Kadın liderliğinde dünyayı dönüştürme vizyonuyla kurulan sosyal girişim ARYA; ana sponsoru İş Bankası ile düzenlediği ARYA Yatırımcı Akademisi ile birlikte kadın ortaklı girişimleri yatırıma hazırlıyor ve onları girişim yolculukları boyunca destekliyor. ARYA, bu girişimlere yatırım yapmanın yanı sıra üyelerini melek yatırımcı olmaları konusunda da cesaretlendiriyor. Böylelikle ekosistemdeki kadın temsilini artırarak daha fazla kadının yatırım almasını sağlarken; kadın melek yatırımcı sayısını çoğaltıyor.

2018 yılından itibaren kadın girişimciliğin sürdürülebilir olmasına katkı sağlamak için düzenlenen programlarda Arya’nın en büyük destekçisi olan İş Bankası, kadın melek yatırımcılığı odaklı olarak ilk kez düzenlenecek olan Arya Yatırımcı Akademisi’ne de katkı sağlıyor.

ARYA Yatırımcı Akademisi Nedir?

ARYA Yatırımcı Akademisi, kadınlara melek yatırımcılık sürecindeki temel unsurları aktarmak, girişim dinamikleri hakkında farkındalık yaratmak, katılımcıların kendi yatırım tezlerini oluşturmalarını desteklemek ve melek yatırımcı olmaları konusunda cesaretlendirmek üzere kurgulanıyor. ARYA, yatırım felsefesi gereğince kadın ortaklı ve çeşitliliği olan 18 girişime 4 milyon ABD doları tutarında yatırım yaptı ve 27 Arya Challenge Club üyesi de ilk yatırımını ARYA ile gerçekleştirdi. Öncelikle Arya Yatırımcı Akademisi ile tecrübe, bilgi veya sermaye birikimi olan, bu birikimlerini girişim ve girişimcilere aktarmak isteyen tüm Arya Challenge Club üyesi potansiyel melek yatırımcıların katılımı hedefleniyor. Arya Yatırımcı Akademisi, ilerleyen dönemde yatırımı öğrenmek isteyen herkesi kapsayacak şekilde kurgulanıyor. Eğitimler; deneyimli yatırımcılar, VC temsilcileri, melek yatırımcılar, danışman ve eğitmenlerden oluşan kadrosuyla 1 Nisan’da Fark Labs’te başlayacak.

Arya Yatırım Direktörü Özlem Tümer Eke ARYA Yatırımcı Akademisi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Düzenlediğimiz etkinlikler, yatırımcı günleri ve deep dive toplantıları ile 2021 yılından bu yana ekosistemin çok sayıda yeni kadın yatırımcı kazanmasına destek olduk. Arya Yatırımcı Akademisi ile de hem bu kazanımı hızlandırmayı, hem de kadın-erkek dengeli kurucu ekibi olan girişimlerin daha fazla kaynağa erişmelerini amaçlıyoruz. Melek yatırımcılığın, hem girişimci hem de yatırımcı için, finansal boyutun çok ötesinde getiri potansiyeli barındırdığına inanıyoruz.

İş Bankası Dijital Bankacılık Müdürü Emre Ölçer ise ARYA Yatırımcı Akademisi için şu cümleleri kullandı:

2018 yılından bu yana çalışmalarını aktif olarak desteklediğimiz Arya Kadın Yatırım Platformu ile girişimcilik ekosistemine yaptığımız katkılara bugün bir yenisini daha ekliyoruz.  Bir yandan girişimcilik ekosistemine yeni kadın yatırımcılar kazandırmak ve var olan kadın yatırımcıların portföylerini çeşitlendirirken daha cesur kararlar alabilmelerini sağlamak, bir yandan da erken aşamadaki girişimcilerin ülkemizde yatırıma erişim imkanlarını artırabilmek amacıyla Arya ile Yatırımcı Akademisini hayata geçiriyoruz. Akademiye katılacak kadın yatırımcılar ile program sonrasında da iletişimimizi sürdürerek, akademinin faydalarının uzun soluklu olmasına ve kadın yatırımcıların sistem içinde aktif olarak kalmalarına destek olacağız.

Daha fazla bilgi için: https://www.aryawomen.com/arya-yatirimci-akademisi/

Arya Kadın Yatırım Platformu Hakkında:

Kadın liderliğiyle dünyayı dönüştürme vizyonuyla 2013 yılında kurulan sosyal girişim Arya, kadın girişimcilerin finansa erişiminde kolaylaştırıcılık rolü üstleniyor. Kadın girişimcilere bilfiil yatırım yaparken, daha çok kadının yatırımcılığı öğrenip deneyimlemesi ve üyelik programlarıyla da profesyonel yaşamlarında birbirlerini güçlendirmelerini sağlıyor. Girişimciler ve üyeler için eğitim programları, etkinlikler ve networking faaliyetleri düzenliyor.

Kuruluşundan bu yana on sekiz kadın ortaklı girişime, 4 milyon ABD doları tutarında yatırım yapan ARYA Kadın Yatırım Platformu; sadece yatırımın yeterli olmadığını düşünüyor ve sermaye kadar önemli olan diğer ihtiyaçları da girişimcilere sunuyor:

  • Yatırıma hazırlık programları,
  • Üyelere özel eğitimler,
  • Hem kuruma hem de üyelere katkı sağlayacak kurumsal iş birlikleri,
  • Mentorluk programları,
  • İlham verici etkinlikler, kulüp buluşmaları ile çalışmalarına devam ediyor.

ARYA hakkında daha fazla bilgi için:

https://www.aryawomen.com

[email protected]

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.