Argo AI Girişimcilerinden Yeni Girişim

Argo AI Girişimcilerinden Yeni Girişim

Geçtiğimiz ekim ayında Ford tarafından kapatılan Argo AI kurucuları Bryan SaleskyPete Rander ve Brett Browning’in yeni bir girişim ile karşımıza çıkıyorlar. Stack AV adlı bu yeni girişim otonom kamyon girişimi olarak karşımıza çıkıyor.

Pittshburg merkezli girişim, lojistik ve taşıma endüstirisinin süreçlerini daha hızlı ve verimli yapmayı hedefliyor. Şirket, uzun vadeli maliyet tasarrufu ve daha güvenli taşımacılık hizmeti veriyor.

Argo AI Girişimcilerinden Yeni Girişim

Stack AV, 15 eyalette toplamda 150 çalışana sahip. Şirketin ayrıca SoftBank’tan 1 milyar dolar yatırım aldığı öne sürülüyor.

Girişim hem kamyonlarla işletmelerin lojistik sorunlarını çözüyor ve sürücü eksikliği gibi sorunların önüne geçmeyi hedefliyor. Ayrıca sürdürülebilir bir yapı kurarak daha verimli bir sürüş ile enerji tüketimini ve karbon emisyonunu azaltıyor.

 

Stack AV kurucularından Peter Rander,

“Dünya ticareti giderek daha fazla birbirine bağlandıkça özellikle kamyonculuk ve yük taşımacılığı endüstrilerinde, işletmelerin daha güvenilir ve verimli tedarik zincirlerine ihtiyaçları var. Gelişmiş AI destekli otonom sürüş sistemlerimizi kullanarak müşterilerimiz için tedarik zincirlerini iyileştirecek ve taşıma rotalarını ve enerji verimliliğini optimize edeceğiz” diyerek şirketin önemini vurguluyor.

Argo AI Girişimcilerinden Yeni Girişim

 Argo AI Nedir? 

Argo AI 2016 yılında kurulan bir 4. seviye otonom sürüş yazılımı üzerine çalışan bir girişimdi. girişim hali hazırda Ford ve Volkswagen’den toplamda 3,6 milyar dolar yatırım almıştı. Ancak Ford 2022 yılının üçüncü çeyreğindeki kazanç raporunda yatırımları otonom araç teknolojisine değil de  gelişmiş sürücü destek sistemleri geliştirmeye karar verdi. Bu kararın sebebinin de Argo AI’nın yeni yatırım bulamaması olduğunu açıklamıştı. Ford’da daha fazla yatırım yapmak yerine kendi sistemine yönelmekte karar kılmıştı.

Şirket, aynı zamanda Argo AI’ya yaptığı yatırımda 2,7 milyar dolarlık nakit dışı vergi öncesi değer düşüklüğü kaydettiğini ve bunun üçüncü çeyrek için 827 milyon dolarlık net zarara yol açtığını söyledi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.