“ApplyBAU” Hayalleri Sayılara Sığdırmayan Üniversite Kabul Modeli!

"ApplyBAU" Hayalleri Sayılara Sığdırmayan Üniversite Kabul Modeli!

“ApplyBAU” Hayalleri Sayılara Sığdırmayan Üniversite Kabul Modeli!

ApplyBAU, öğrencilerin üniversiteye girişte başarılarını ölçen sınav sisteminde tabuları yıkarak, kişisel beceriler, ilgi alanları ve yetenekler doğrultusunda üniversiteye yerleşmeye olanak sağlayan bir “Admission / Başvuru – Kabul” modelidir.

 "ApplyBAU" Hayalleri Sayılara Sığdırmayan Üniversite Kabul Modeli!2013 yılında, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından ilk kez hayata geçirilen üniversite kabul modeli, öğrencilerin üniversiteye yerleşmeden önce başvuruda bulunarak, yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda burs imkânı ile üniversitede okumalarına olanak sağlıyor.

Kabul talebinde bulunurken öğrencilerden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları isteniyor. Hayallerini sayılara sığdırmak istemeyen öğrenciler başvuruda bulunurken hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini de belirtiyor ve değerlendirme sonucunda öğrencinin akademik başarısından bağımsız olarak hangi alanda ve bölümde eğitim alması gerektiği kendisine “kabul belgesi” ile bildiriliyor.

Bursun geçerli olması içinse mutlaka resmi tercihler ile kabul alınan bölümün ücretli kontenjanına yerleşilmesi gerekiyor.

Mülakat yapma hakkına da sahip olan komisyon sayesinde öğrenciler farklılıkları ve kişisel özelliklerine göre eğitim alma şansı da yakalamış oluyorlar. Tüm aday öğrencilere birey olarak yaklaşan ApplyBAU sistemi, ayrımcılık konularına karşı çıkan değerlendirme kriterleri ile de aday öğrencilerin tüm özelliklerini ve farklılıklarını da benimsiyor.

Başvurular bu yıl 6 Aralık tarihinde başlamış ve tercih döneminin son gününe kadar da devam ediyor!"ApplyBAU" Hayalleri Sayılara Sığdırmayan Üniversite Kabul Modeli!Başvuru sürecinde aday öğrencilerin başvuruları, sistemde belirli periyodlarda kabul veya ret ile sonuçlandığı öncelikli olarak ilan edilirken, kabul edilen öğrencilerin ise burs sonuçları temmuz ayı içerisinde ilan edilerek, temmuz ayı sonrasında tercih dönemi sürecinde 2 günlük periyodlarda sonuç ilanlarında bulunuluyor.

Nasıl başvuru yapılıyor kısmına gelirsek; nasıl başvuru yapılır, burslandırma süreci nasıl işler, uygulanan bölümler ve dahasına ApplyBAU web sitesinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Merak ettiğiniz sorularınıza da web sitesinde bulunan canlı destek ile cevap alabilirsiniz."ApplyBAU" Hayalleri Sayılara Sığdırmayan Üniversite Kabul Modeli!Harvard, Duke, Yale, Columbia ve dünyada daha birçok üniversite başvuru-kabul sistemi ile öğrenci alıyor ve dünyada söz sahibi başarılı bireyler yetiştiriyor. Üniversiteye girişte gençlerin hayallerini ve yeteneklerini göz ardı etmek yerine peşinden gitmelerine olanak sağlayan Bahçeşehir Üniversitesi de ApplyBAU ile potansiyelinin farkında olan donanımlı bir nesil oluşumuna büyük destek olmaya devam ediyor!

Eğer siz de hayallerinizi belli kalıplara sığdırmak yerine, özgürce peşinden koşmaya hazırsanız ApplyBAU’ye başvurarak kendinize şans verebilir ve Bahçeşehir Üniversitesi ile yepyeni bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.