Apple Watch Saatin Kullanımını Kolaylaştırmak İçin Yeni Hareket Sensörleri Ekledi!

Apple, cihazların kullanımını basitleştirmek için tasarlanmış etkili erişilebilirlik özellikleriyle tanınır. Şirket şimdi Apple Watch için el ve parmak hareketlerini analiz eden yeni bir tür hareket kontrolünü duyurdu.

WWDC öncesinde, Apple bu yıl yalnızca işletim sistemlerinin gelecek sürümlerinde göreceğimiz yenilikleri sunuyor. Bunlardan biri de , Apple Watch için ekrana dokunmayı gereksiz hale getirebilecek bir hareket kontrolünün duyurulması olarak karşımıza çıkıyor.

APPLE WATCH İÇİN HAREKET KONTROLLERİ: NASIL ÇALIŞIR

Yeni yazılım, saniye ibresinin bir parmağını ekrana koymak zorunda kalmadan, akıllı saatin tek elle çalıştırılmasına izin veriyor. Apple Watch yazılımı, kullanıcının hareketlerini anlamak için makine öğrenimini kullanır. Apple’ın videosunda görülebileceği gibi, Apple Watch  iki hareketle kontrol edilebiliyor. Akıllı saat, kullanıcının elini kümelediğini veya başparmak ve işaret parmağını bir araya getirdiğini algılar. Apple, “watchOS için AssistiveTouch ile, üst vücut uzuvları farklı olan kullanıcılar ekrana veya kontrollere hiç dokunmadan Apple Watch’tan yararlanabilirler” dedi.

Bu iki hareketle uygulamalarda gezinebilirsiniz.

 

APPLE SAATİNDEKİ FARE İŞARETLEYİCİSİ

Ayrıca, Apple Watch kullanıcısı bir hareketle fare işaretçisini etkinleştirebilir. Bu işlev, örneğin imleci ekranın kenarına hareket ettirmek ya da farklı kadranlar arasında gezinmek için kullanılabilir.

 

IPAD & CO İÇİN DİĞER İŞLETİM YARDIMLARI

Apple, ilgili basın bülteninde açıklamalarına devam ederken yeni özellikleri de duyurdu. Örneğin iPad için göz hareketlerini takip edebilmesi gereken cihazların desteği duyuruldu. Tablet kullanıcıları iPad’i sadece gözleriyle kontrol edebilmelidir.

Apple’ın VoiceOver’ındaki bir başka özellik de, görme engelli kullanıcıların fotoğrafları yeniden deneyimlemesine izin vermesidir. VoiceOver, örneğin, bir makbuzun fotoğrafını tablo başlıkları ile satır ve sütuna göre tablo gibi okumaya izin vermelidir. Aynı zamanda bir kişinin diğer nesnelerle birlikte konumunu görüntülerdeki tanımlayabilir. Örneğin, kişiselleştirmek için resim açıklamaları da eklenebilir; aile fotoğrafları söz konusu olduğunda zaman ve mekanı bilmek gibi faydaları söz konusu olabilir.

Ayrıca yeni arka plan sesleriyle rahatlamaya katkıda bulunmak istersiniz. Diğer şeylerin yanı sıra, rahatsız edici günlük sesleri örtmek için yağmuru veya denizin sesini seçebilirsiniz.

 

Apple Watch’un hareket kontrollerinden yeni arka plan gürültüsüne kadar bu yeni özelliklerin tümü, bu yılın sonlarında Apple’ın işletim sistemlerinde kullanıma sunulacak. Bunların watchOS 8, iOS 15 ve iPadOS 15 için olduğuna inanılıyor.

Apple’ın 7-11 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan geliştirici konferansı WWDC’de bu işletim sistemlerinin ve özelliklerinin büyük duyurusunu bekliyoruz. Yeni erişilebilirlik noktalarının erken duyurusu, Apple’ın görünüşe göre 7 Haziran’daki açılış konuşması için başka yeniliklerden oluşan eksiksiz bir programa sahip olduğunu ve şimdi biraz yer açmak istediğini gösteriyor.

İlham Almaya Devam Edin!

Oyasai Crayon, Yenilebilir Pastel Boyalar

Ne Yiyeceğinizi Sizin İçin Seçen Restoran: Pep’s Place

Dünya Rekortmeni Kamera: Polaroid Go

3. GÖZÜNÜZ OLSA NASIL OLURDU?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.