/

Apple’dan Yeni ‘Rekabet’ Adımı: Apple Pay, Firmaların Erişimine Açılmaya Hazırlanıyor

Apple Pay

Teknoloji şirketi Apple’ın ödeme hizmeti veren sistemi Apple Pay tarafında rekabet anlamında önemli bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği’nin teknoloji alanındaki sıkı regülasyonları karşısında rekabeti koruyacağını açıklayan Apple, bu kapsamda Apple Pay uygulamasında üçüncü taraf olarak mobil cüzdan ve ödeme hizmetlerine erişimi mümkün kılacağını taahhüt ettiğini duyurdu.

AB Komisyonu, geçtiğimiz günlerde, Apple’ın,  ödeme sistemi olarak kullanıcılarına sunduğu Apple Pay sistemine dair yapmış olduğu rekabet soruşturması bağlamında Apple’ın rekabetçiliğin korunması ve kontrolünün sağlanması noktasında taahhütlerde bulunduğunu ve bu kapsamda hangi çalışmaların yerine getirebileceği konusunda kendilerine geri bildirim yapabilmesi için 1 aylık süre tanındığını duyurdu.

AB Komisyonu

Komisyonun yayımlamış olduğu açıklamada, yalnızca iPhone kullanıcılarının mobil ödeme sisteminden mobil cüzdan sistemine kadar , Apple için kapsamlı bir ödeme ekosistemi oluşturduğunu, ancak bu ekosistemin Apple’ın iOS işletim sistemi içerisinde dışarıya “kapalı” bir alan meydana getirdiği vurgulandı.

Açıklamanın devamında, Apple’ın mobil uygulama geliştiricileriyle birlikte ekosistemin tüm yanlarıyla incelemeye alındığı ve AB’nın burada kapsamlı bir “rekabet” soruşturması başlattığı açıklandı.

Soruşturmaya dair endişelerin giderilmesi maksadıyla ise Apple tarafından yapıcı bir adım geldi. Apple’ın rekabetin korunması kapsamında çeşitli taahhütlerde bulunduğu ve Apple’ın iPhone gibi iOS işletim sistemini kullanan cihazlarda da farklı şirketlerin uygulamalarında Apple Pay veya Apple Wallet kullanımına gereksinim duyulmadan ücretsiz olarak ödeme hizmetinden faydalanma imkanı getirilmesini kabul ettiği açıklandı.

Bu kapsamda Apple’ın bu uygulamasına 10 yıl boyunca devam edileceği ve uygulamanın tüm aşamalarının Komisyon tarafından düzenli bir biçimde takip edileceği aktarıldı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.