APPLE GPT GELİYOR!

Apple GPT
Apple GPT

Bloomberg’den Mark Gurman ile yapılan bir röportaja göre Apple AI ile ilgili bir çalışma ile yakın zamanda bizi şaşırtabilir. Teknoloji devi Google ve OpenAI ile gibi endüstri liderlerine meydan okumak için geliyor. Apple bu konuda henüz net bir açıklama yapmış değil ancak sızdırılan söylentiler bu yönde.

Apple GPT
Apple GPT

 Apple GPT: Beklenen Sürüm Penceresi

Apple, “Apple Üretken Önceden Eğitilmiş Transformatör” anlamına gelen “Apple GPT” adlı heyecan verici yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Bu AI girişimi şu anda Apple’da geliştirilme aşamasında ve bizlerce OpenAI ve Google’ın başlattığı yarışmaya katılmak üzere yakında bizimle buluşacak.

Buna rağmen, Apple henüz Apple GPT’ye dayalı bir tüketici ürünü oluşturmak için net bir strateji belirlemedi. Bu durumda Apple’ın gelecek yıla kadar AI sohbet robotlarını veya Apple GPT’yi yayınlamayı planlamadığını anlıyoruz.  Apple, Apple GPT’yi piyasaya sürmeye karar verirse, 2024’te piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz.

Bloomberg’in 19 Temmuz tarihli bir raporuna göre, Apple’ın dahili GPT sistemine “Ajax” deniyor. OpenAI’nin ChatGPT’sine ve Google’ın Bard’ına benzediği iddia ediliyor. Bloomberg’in bazı mühendislerin “Ajax” olarak adlandırdığını bildirdiği “Ajax”, tüketiciye yönelik bir ürüne dönüşebilirken, mevcut altyapısı bir zorluk oluşturabilir. Ayrıca, Apple’ın Ajax’ı dahili testlerin ötesinde uygun fiyatlı bir şekilde ölçeklendirme yeteneğini sınırlayabilecek Google Cloud’da da çalıştığı bildiriliyor. Google’ın Bard AI sistemi, tüketiciye yönelik üretken AI teknolojisi alanındaki birincil rakiplerden biridir ve Microsoft ve OpenAI’nin BingAI ve ChatGPT şeklinde doğrudan muhalefetiyle karşı karşıyadır. Bununla birlikte, Apple şu ana kadar bu alanda rekabet etme niyetinde olduğunu belirtmedi.

Apple GPT
Apple GPT

Apple’ın AI ile ilgili sicili, şirketin makine öğrenimi teknolojisi söz konusu olduğunda gizlilik odaklı olduğunu gösteriyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, AI alanında hala çözülmesi gereken sorunlar olduğunu kabul etti ve gelişimine düşünceli ve kasıtlı bir yaklaşım vurguladı. Apple, her yazılım yinelemesinde ürünlerine makine öğrenimi tabanlı özellikler eklemiştir. Örneğin, iOS 17 geliştirilmiş tahmine dayalı metin işlevselliğinin yanı sıra Görsel Arama ve fotoğraf tanımlama gibi özellikler sunması…

Topluluğun bir kısmının düşüncesi, bazı kullanıcıların Apple GPT’yi keşfetmeden önce Siri’de iyileştirmeler yapmak istemesiyle değişiyor. Siri’nin Apple’ın ekosistemiyle entegrasyonu onu harika bir özellik haline getiriyor ve birçok kullanıcı önemli geliştirmeler umuyor.

Apple GPT
Apple GPT

Diğerleri, Siri’nin bir Apple GPT’ye dönüştürülmesi fikriyle ilgileniyor ve esasen sesli asistanı güçlü üretken AI yetenekleriyle birleştiriyor. Apple GPT’nin Siri’nin performansını artırma potansiyeli coşkuyla karşılanıyor.

Bununla birlikte, bazı kullanıcılar şüphecilik ve sabırsızlık ifade ederek, Apple’ın WWDC’de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) AI iyileştirmelerini zaten duyurduğunu ve sergilediğini düşünüyor.

Bir kullanıcı, Apple’ın üretken AI’da liderlik etmek yerine mevcut teknolojileri iyileştirmeye odaklanması gerektiğini öne sürüyor. Şirketin geçmiş performansı, yenilikçi UI, UX, tasarım ve pazarlama uzmanlığı ile mevcut teknolojileri yükseltmede üstün olduğunu göstermektedir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.