Apple Ayarlanabilir Akıllı Gözlük mü Çıkarıyor ?

12 Mart Pazar Neler Oldu? 📢

Metaverse , VR Teknolojisi derken şirketlerden art arda hamleler geliyor . Bugünse Apple’ın Akıllı gözlük patenti ortaya çıktı. Hazırsanız; Apple neler yapıyor,  nedir bu aldıkları patent  incelemeye başlayalım.

 

Metaverse , VR Teknolojisi derken şirketlerden art arda hamleler geliyor . Bugünse Apple’ın Akıllı gözlük patenti ortaya çıktı.

 

Hatırlayacağınız veya şu an öğreneceğiniz üzere Apple Mayıs 2020’de Apple Glass modelini tanıtmıştı. ‘Nedir bu Apple Glass ? ‘  derseniz de , giyilebilir bilgisayar olarak tanımlanabilir . Bu gözlükler tıpkı diğer bilgisayarın yaptığı gibi veri toplayabilir ve topladığı verilerle veri alışverişi gerçekleştirebilir.  Son günlerde hızlanan ‘meta’ dünyası için Facebook gibi şirketlerin artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gözlüklerine yaptığı yatırımlar git gide akıllı gözlüklerin değerini ve bilinirliğini artırmaktaydı. Bu sebepten olacak ki , şirket bu piyasada da öncü olmak için her türlü farklı projenin takibini yapıyor. Geleceğin teknolojisini şimdiden elinde tutmaya çalışıyor da diyebiliriz tabii.

 

Metaverse , VR Teknolojisi derken şirketlerden art arda hamleler geliyor . Bugünse Apple’ın Akıllı gözlük patenti ortaya çıktı

Peki aldıkları patent ne ?

Yukarıda bahsedilen akıllı gözlükler gündelik hayatında gözlük kullananlar için sorun haline dönüşüyor. ‘ Ee , lens taksınlar o zaman ‘ diyebilirsiniz ama herkes lens kullanamıyor  ve gözlük üzerine gözlük takılması da mümkün değil. Tam olarak bu noktada AR ve VR ekipmanlarının normal gözlüklerle takılabilmesi çok iyi olurdu değil mi ? Evet , Apple da sizinle aynı fikirde ve tam da bu konuda geliştirilen fikir için patent başvurusunda bulundu şirket. Apple’ın patent başvurusundaki akıllı gözlüğü sıvı ve sıvı olmayan kristal lenslerden oluşan bir donanıma sahip olacak. Böylece normal hayata gözlük kullanan kullanıcı başka bir gözlüğe ve lense ihtiyaç duymadan akıllı gözlüğü kullanabilecek.

Yanlızca burada da bitmiyor . Şirket burada ‘ayarlanabilir’ teknolojiye de dikkat çekiyor. Kullanıcının göz numarasına göre akıllı gözlükler de aynı oranda değiştirilebilir. Bu da demek oluyor ki göz probleminiz olsun ya da olmasın birden fazla kişiyle aynı gözlüğü paylaşabilirsiniz .

Peki bu kadar karmaşık bir sistemi Apple neden seçsin sizce ? Evet , pek çok işlevi var ama bir şirket olarak düşünürseniz  sizi ne ikna ederdi ? Tabii ki de maliyeti . Sunulan fikir temelde karmaşık ama  kişileştirilmiş akıllı gözlükler için sunulabilecek fikirlerden en düşük maliyetli olanı.

Apple her hafta çok sayıda patent başvurusunda bulunuyor . Yani, patente başvurmaları onu piyasaya çıkaracakları anlamına gelmiyor . Şirket bu fikri sevmiş gibi dursa da , piyasaya çıkaracaklar mı onu bilemiyoruz ama giriş kısmında da bahsettiğim ‘meta’ dünyasının hızlanmasıyla birlikte bu sorulara kısa bir süre sonra cevap bulacakmışız gibi görünüyor. Duyurulacak ve tartışılacak başka haberlerde görüşmek üzere , bilgiyle kalın.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.