Amazon ve Google İşten Çıkarmaları Artırırken, Wayfair ve Artifact Kesinti Yaptı!

Amazon

Amazon ve Google’ın işten çıkarmaları duyurması, Wayfair’in satışlardaki düşüş nedeniyle personel azaltması ve Los Angeles merkezli bir girişim olan Artifact’in kapanması, 2024 yılında ABD’li teknoloji çalışanları için belirsizlikler yaratıyor.

2024’ün ilk ayının ortasında, teknoloji sektöründe işten çıkarma bildiren şirketlerin sayısı, geçen hafta listeye eklenen yaklaşık 30 şirkete göre neredeyse yarı yarıya azaldı. Bu dönemde en fazla işten çıkarma bildiren şirket Boston merkezli e-ticaret şirketi Wayfair oldu. Raporlara göre, şirket tüm departmanlarda personel sayısını azalttı. Başlangıçta 2020’nin pandemi sırasında pek çok kişinin home ofis kurma talebinin artmasıyla pozisyonları dolduran şirket, son dönemde satışlarda yaşanan düşüş nedeniyle personel fazlalığıyla karşı karşıya kalmış gibi görünüyor.

Wayfair

Dev şirketler Amazon ve Google’da da kesintiler devam ediyor. Bu hafta Amazon’un Buy with Prime bölümü ve Google’ın reklam satış birimi bu kesintilerden etkilendi. Buna ek olarak, Google‘ın yan kuruluşu YouTube 100 çalışanı işten çıkarma kararı aldı ve kullanıcılara ve içerik üreticilerine yardımcı olmaya devam etmek için ekipleri yeniden organize edecek. Bu dev şirketlerin ABD genelinde toplam kaç çalışanı işten çıkardığı belli değil.

Amazon            google

Bu hafta tamamen kapanan tek ABD’li teknoloji girişimi Los Angeles merkezli bir sosyal medya platformu olan Artifact oldu. CEO Kevin Systrom tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, kullanıcılar artık yorum ekleyemezken, girişim “Şubat ayı sonuna kadar temel haber okuma özelliğini sürdürecek.”

artifact

2024 yılının geri kalanının ABD’deki teknoloji çalışanları için ne getireceği şu an için belirsiz. Ancak zamanla göreceğiz.

ElevenLabs, 80 Milyon Dolarlık Artışla Yeni AI Unicorn’u!” adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.