Amazon Sahte Ürün Satışlarını Engellemek İçin 700 Milyon Dolardan Fazla Para Harcadı

Amazon’un Sahte Ürünlere Karşı 700 Milyon Dolarlık Mücadelesi

Sahte ürünlerle mücadelesinde geçtiğimiz yıldan beri çok daha sert bir mücadele veren online alışveriş devi Amazon toplamda on milyardan fazla şüpheli sahte teklifin engellendiğini ve bu tekliflere müdahale ettiğini açıkladı. Bu sayı, önceki yıla göre fark edilebilir bir ölçüde daha fazlaydı.

 

ABD’nin Washington eyaletindeki Seattle’daki şirketin açıkladığı gibi, genel olarak artış yaklaşık üçte iki oranında gerçekleşti. Ayrıca geçen yıl Amazon, depolarındaki iki milyon sahte ürünü geri çekti ve imha etti. Aynı zamanda satılan ürünlerin yüzde 0.01’den daha azının olası sahte ürünlerle ilgili şikayetleri olduğu söylendi.

Dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi, ürün korsanlığıyla mücadele konusundaki ilk raporunda Pazartesi günü rakamları açıkladı. Buna göre Amazon, geçen yıl sahte ürünlerle savaşmak için 700 milyon dolardan fazla para harcadı ve 10.000 kişiyi bu görevin yürütülmesi amacıyla istihdam etti.

 

Yeni önlemler

Amazon bünyesinde bulunan sahte ürünleri tespit etmek için 2019’dan beri yeni teknolojiler kullandığını duyurmuştu. Gerçek ürünlere sahip olmayan satıcıların kaydedilmesinin önündeki engeller arttırıldı. Raporda, geçen yıl bir satıcı hesabına kaydolma girişimlerinin yalnızca yüzde altısının doğrulama sürecini geçtiği belirtildi. Diğer şeylerin yanı sıra Amazon, satıcı tarafından verilen adrese iade edilmesi gereken bir posta gönderiyor. Geçen yıldan beri canlı video doğrulaması da var. Bir bayi hesabı kaydettirmek için toplam altı milyon girişim 2020’de başarısız oldu. Geçen yıl ise bu sayı 2,5 milyon civarındaydı

Pazar sorunu

Amazon web sitelerinde sunulan öğelerin çoğu sözde “Pazar Yeri” teklifleridir. Başka bir deyişle, bu durumda satıcı Amazon değil, üçüncü taraf bir perakendecidir. Bunun bir parçası olarak Amazon, tüm lojistik süreci üstlenir. Bu durumlarda bayiler eşyalarını grubun sevk merkezlerine teslim ederler. Ürünler orada saklanır ve sipariş verildikten sonra gönderilir. İadeler de tamamen Amazon tarafından üstlenilir .

Diğer “Pazar Yeri” öğeleri üçüncü taraf bayiler aracılığıyla gönderilir. Burada, Amazon web siteleri yalnızca alıcı ve satıcı arasında aracı görevi görür. Bu nedenle, Amazon’un satılan mallarla hiçbir fiziksel teması yoktur.

 

 

İlginizi çekebilecek diğer haberlerimiz:

TARIM TEKNOLOJİSİ GİRİŞİMİ HEXTECH GREEN 1,7 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

Pusula’21 Kariyerine Yön Ver, 8 Mayıs Tarihinde Başlıyor!

Robowars: MOBİL KONTROLLÜ ROBOT SAVAŞI Başvuruları 1 Mayıs’ta Açıldı!

Otomobil Firması Arrival, Uber’e Elektrikli Araçlar Üretecek!

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.